Madridska „Marka“ veliča partiju košarkaša Reala u meču sa Partizanom: Kralj džungle pokazao zube i pojeo protivnika 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Španski mediji ohrabreni su pobedom Reala u četvrtoj utakmici plej-of Evrolige protiv Partizana (85:78), nakon koje su Madriđani izjednačili rezultat u seriji (2-2) i izborili peti meč u Madridu.

Dnevnik „Marka“, tradicionalno naklonjen Realu, veliča partiju igrača španskog kluba, smatra da je Real do trijumfa stigao zbog srčanosti, kvaliteta, borbe na svakom delu terena, „vrelog srca i hladne glave“.

Izveštač u svom nadahnutom tekstu upoređuje košarkaše „kraljevskog kluba“ sa lavovima.

„U džungli postoji samo jedno pravilo. Kada je lav, kralj, gladan – on jede“, piše u prvoj rečenici izveštaja, a zatim novinar nastavlja sa hvalospevima na račun ekipe trenera Ćus Matea:

„Pred Realom je bio zadatak od vitalnog značaja, koji je ekipa ispunila u najtežem momentu sezone, na najvećem izazovu, u njihovom omiljenom takmičenju. Real je imao beskonačno života kada je to bilo potrebno. Izvukao je kandžu i izjednačio posle 0-2 protiv Partizana u Beogradu. Bila je ovo jedna od vežbi opstanka koja svaki tim čini jačim. To je novo lice Madriđana posle četiri dana u Beogradu i može značiti prekretnicu u sezoni“.

Zaboravljajući okolnosti u kojima je duel u četvrtak odigran, kao i činjenicu da su crno-belima nedostajali Kevin Panter i Aleksa Avramović, novinar „Marke“ dodaje da je pobednika odlučio „šampionski DNK“ Reala.

„Serija koja je u jednom trenutku, u košarkaškom smislu, pala u drugi plan zbog tuče igrača u drugoj utakmici, sada je baš ono štio su svi želeli. Gledamo vrhunsku košarku. Real je u razmaku od dve nedelje od haotičnog i letargičnog tima postao kompetitivan sastav, srčan, energičan. Možda je to DNK rotacije koja daje rezultate. Svi igrači shvataju značaj meča, značaj kluba i takmičenja, i pokazali su zube“, konstatacija je autora teksta.

Odlučujuća, peta utakmica plej-of serije Evrolige između Reala i Partizana na programu je 10. maja u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari