Mateo: Povreda Gabrijela Deka ne izgleda dobro 1Foto: STARSPORT

Trener Reala Ćus Mateo bio je vidno zadovoljan nakon drugog trijumfa svoje ekipe u Beogradu – ovoga puta rezultatom 85:78.

Sada je rezultat u seriji 2:2, a odlučujuća utakmica se igra 10. maja od 21 sat u „Vizing centru“.

„Ovo je tužan dan za sve ljude u Srbiji ili i Španiji. Duboko saosećamo sa bolom porodica posle tragedije koje se desila u školi i koja se verujem nikada neće ponoviti. Nije bilo lako igrati meč, ali smo zadržali fokus, dobro otvorili meč. Partizan se nije predavao, znali smo da je u pitanju ekipa koja se nikada ne predaje. Borili smo se i stigli do zlata vredne pobede koja nas je ostavila u igri za mesto na finalnom turniru“, izjavio je Mateo na konferenciji za štampu.

On kaže da ništa u seriji nije odlučeno i da Partizan ima šanse u majstorici.

„Bilo je veoma teško pobediti u Beogradu, kao što je i u Madridu, a Partizan je uspeo, te smo i mi ovde. Moramo da zadržimo mirnoću, da ne budemo nervozni. Da znamo da smo od početka sezone igrali za tu prednost domaćeg terena, za to smo igrali. Ovo je dobro, ali ne i dovoljno. Panter je sjajan košarkaš, znamo to, i moramo da budemo spremni. Igra veoma dobro 1-na-1, pik-end-rol, moramo da ga branimo timski, ali ne smemo da budemo fokusirani samo na njega. Imaju dosta dobrih košarkaša“, završio je Mateo ovim rečima svoje izlaganje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari