Maestralni Doviciozo trijumfovao na Spilbergu 1Foto: EPA/ ALEJANDRO GARSIA

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo trijumfovao je na čuvenom Spilbergu, za VN Austrije, i tako drugopalsiranom u trci Marku Markezu prišao na samo 16 bodova zaostatka u generalnom plasmanu vozača.

Do trećeg trijumfa u ovoj sezoni Andrea Doviviozo je došao u poslednjoj krivini, kada je ostao dovoljno pribran i bolje izašao iz nje od Makreza, čime je italijanskoj ekipi doneo ogromnu radost.

Trku je poveo Horhe Lorenzo, ali je nakon par krugova počeo da gubi tempo zbog problema sa gumama, što su iskoristili Markez i Doviciozo da ga obiđu i da se do poslednje krivine bore za pobedu.

Čitavih 20 krugova su bili tik jedan iza drugoga, da bi pred sam kraj Doviciozo pretekao Markreza na startom ciljnom pravcu i sasvim dobro vozio do poslednjeg kruga kada je Španac rešio da „zaigra“ na „sve ili ništa“ i tri krivine pre kariranih zastava i poveo, no samo na tren, Doviciozo je ranije ukočio i zaobišao ga, baš kao i u poslednjoj krivini što mu je donelo novi trijumf u sezoni.

Do kraja sezone ostalo je još sedam trka, a u trci za šampiona MOTO GP su još uvek Valentino Rosi, Dani Pedrosa i Maverik Vinjales, pa nema dileme da nas očekuje izuzetno zanimljiva sezona do samog kraja.

Na današnjoj trci, 11. u ovoj sezoni, kao treći je prošao drugi vozač Honde Dani Pedrosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari