Makabi pobedio Fenerbahče i ide na Real 1EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Utvrđeni svi parovi četvrtfinala košarkaške Evrolige.

Makabi je imao dve opcije – da dozvoli sebi poraz i u nokaut fazi se ukrsti sa Olimpijom iz Milana ili da pobedom nad Fenerbahčeom ode na još jačeg rivala u liku Reala, a izabrao je da odigra pošteno i prođe onako kako zasluži tokom utakmice u Tel Avivu. Večerašnji duel je bio zanimljiv i uzbudljiv, a na kraju se radovao izraelski tim – 85:76.

Timje je otklonjena i poslednja nepoznanica kada je plej-of u pitanju, odnosno kompletiran kostur četvrtfinala. Prvoplasirana Barselona čeka Bajern (8) i u polufinalu se ukršta sa boljim iz duela između madridskog Reala (4) i Makabija (5). Sa druge strane, Armani (3) čeka bitka sa Anadolu Efesom (6), a bolji iz te serije će na pobednika okršaja između Olimpijakosa (2) i Monaka (7).

Ovih osam timova će se od 19. aprila do 4. maja boriti za mesta na Fajnal-foru, koji se od 19. do 21. maja održava u Beogradskoj areni. Serije se igraju na tri pobede, a prednost domaćeg terena imaće bolje rangirane ekipe u regularnom delu takmičenja.

Prve dve utakmice igraju se na terenu bolje plasirane ekipe, treća i eventualna četvrta na parketu slabije rangiranog u ligaškom delu, dok će domaćin u potencijalnoj majstorici takođe biti (do sada) uspešniji sastav.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari