Makedonci savladali Nemačku, Grizman strelac u pobedi Francuske u Sarajevu 1Foto: EPA-EFE/THILO SCHMUELGEN

Fudbaleri Severne Makedonije pobedili su večeras u Duisburgu selekciju Nemačke sa 2:1, u utakmici trećeg kola Grupe J kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Severna Makedonija je povela golom Gorana Pandeva u samom finišu prvog poluvremena, izjednačio je Ilkaj Gundogan u 63. minutu sa penala i taj rezultat je bio na snazi sve do 85. minuta kada je Elif Elmas doneo pobedu gostujućem timu.

U istoj grupi, Island je u gostima slavio protiv Lihtenštajna sa 4:1, dok je ranije danas Jermenija na svom terenu pobedila Rumuniju sa 3:2.

Jermenija je prva na tabeli sa maksimalnih devet bodova, Severna Makedonija i Nemačka imaju po šest, a Rumunija i Island po tri boda. Selekcija Lihtenštajna je bez bodova posle tri odigrana meča.

Fudbaleri Engleske pobedili su na svom terenu Poljsku sa 2:1, u utakmici trećeg kola Grupe I.

Hari Kejn je u 19. minutu sa penala doneo vođstvo Engleskoj, izjednačio je Jakub Moder u 58. minutu, a pobedu domaćoj selekciji doneo je Hari Megvajer u 85. minutu.

Reprezentacija Mađarske je bila sigurna na gostovanju Andori i slavila je sa 4:1, dok je Albanija u gostima bila bolja od San Marina sa 2:0.

Engleska je prva na tabeli sa devet bodova, Mađarska je druga sa sedam, Albanija ima šest, Poljska četiri, dok su Andora i San Marino bez bodova.

Fudbaleri Danske pobedili su gostima selekciju Austrije sa 4:0, u trećem kolu Grupe F. Strelci za pobednički tim bili su Andreas Skov Olsen u 58. i 74. minutu, Joakim Mehle u 63. i Pjer-Emil Hojberg u 67. minutu.

Istim rezultatom slavila je i Škotska na svom terenu protiv Farskih ostrva, dok je Izrael bio bolji od Moldavije sa 4:1.

Reprezentacija Danske osvojila je svih devet bodova na početku kvalifikacija i prva je na tabeli Grupe F, Škotska ima pet, a Izrael i Austrija bod manje. Farska ostrva i Moldavija su na začelju tabele sa po jednim osvojenim bodom.

Fudbaleri Španije pobedili su večeras kao domaćini selekciju Kosova sa 3:1, u utakmici trećeg kola Grupe B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Strelci za Španiji bili su Dani Olmo u 34, Feran Tores u 36. i Đerar Moreno 75. minutu, dok je jedini gol za Kosovo postigao Besar Halimi u 70. minutu.

U istoj grupi, Grčka i Gruzija su odigrale nerešeno 1:1. Povela je Grčka autogolom Otara Kakabazea u 76. minutu, da bi Gruzija izjednačila dva minuta kasnije pogotkom Hviča Kvarachelia.

Španija je prva sa sedam bodova, Švedska je druga sa šest, Grčka je upisala dva, a Gruzija bod manje, dok je Kosovo bez bodova.

U Grupi C, Italija je u gostima pobedila Litvaniju sa 2:0, golovima Stefana Sansija u 47. i Ćira Imobilea sa penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

U drugom meču Grupe C, reprezentacije Severne Irska i Bugarske su odigrale nerešeno 0:0.

Italija je prva sa devet bodova, Švajcarska druga sa šest, Severna Irska i Bugarska su osvojile po bod, dok je Litvanija bez poena.

Makedonci savladali Nemačku, Grizman strelac u pobedi Francuske u Sarajevu 2
Foto: EPA-EFE/Fehim Demir

U Grupi D, Francuska je u gostima pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 1:0. Pobednilčki gol za Francuze postigao je Antoan Grizman u 60. minutu.

Ukrajina i Kazahstan su u istoj grupi odigrali nerešeno 1:1. Povela je Ukrajina golom Romana Jaremčuka u 20. minutu, da bi izjednačenje Kazahstanu doneo Serikžan Mužikov golom u 59. minutu.

Francuska je prva sa sedam bodova, Ukrajina je upisala tri, Finska dva, a Bosna i Hercegovina i Kazahstan po jedan bod.

Rezultati današnjih kvalifikacionih mečeva za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru:

Grupa B:

Grčka – Gruzija 1:1
Španija – Kosovo 3:1

Grupa C:

Litvanija – Italija 0:2
Severna Irska – Bugarska 0:0

Grupa D:

Bosna i Hercegovina – Francuska 0:1
Ukrajina – Kazahstan 1:1

Grupa F:

Austrija – Danska 0:4
Škotska – Farska Ostrva 4:0
Moldavija – Izrael 1:4

Grupa I:

Engleska – Poljska 2:1
Andora – Mađarska 1:4
San Marino – Albanija 0:2

Grupa J:

Nemačka – Severna Makedonija 1:2
Lihtenštajn – Island 1:4
Jermenija – Rumunija 3:2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari