Maljković: Neću da dozvolim da bilo ko napadne devojke jer one to ne zaslužuju 1Foto: STARSPORT

Selektorka Srbije Marina Maljković prokomentarisala je za medije poraz njene selekcije od Australije u trećem kolu B grupe na Svetskom prvenstvu.

„Nije se ništa specijalno dogodilo. Igrali smo protiv rivala koji je znatno bolji od nas. Devojčice koje treniram nikada nisu igrale protiv ovakvih tela, ovakve ekipe kao što je Australija. Imali smo loše momente, pravili smo greške, imamo sutra meč protiv Malija koji je veoma nezgodna ekipa. Mnogi Mali vide kao autsajdera, ali to nije istina i to se videlo po tome što su baš namučili Francusku“, rekla je ona.

Maljković je istakla da je neiskustvo ove ekipe veliki problem, ali da nas čeka svetla budućnost.

„Pored naše mladosti imamo i ogromno neiskustvo u igranju ovakvih velikih utakmica. Ja neću da dozvolim da bilo ko napadne devojke jer one to ne zaslužuju. Uvek ću stati ispred njih i niko ništa ružno neće reći o njima. One vredno i marljivo rade, ne igraju ni Eurokup ni Evroligu, ta takmičenja igra tek neka naša košarkašica, pa ni nemaju iskustva u ovakvim mečevima. Mi ćemo se truditi da budemo bolje u ove dva preostala susreta. Naše greške dolaze iz neiskustva. Bilo je i nekih pozitivnih stvari u ove tri utakmice. Kao i uvek borićemo se za Srbiju najbolje što možemo. Ne možemo da ulazimo u objašnjavanje ko je Australija u ženskoj košarci. Ko to zna – zna, ko ne zna – ne zna. Protiv nas niko nije autsajder. Onome ko prati žensku košarku jasno je da smo u smeni generacija, ali mislim da nas čeka svetla budućnost. Mi ne odustajemo od našeg puta. Nikada nije naša reprezentacija odustajala, pa neće ni danas“, dodala je ona.

Za kraj, prokomentarisala je raspored na Svetskom prvenstvu.

„Strahovit je umor prisutan kod igračica koji dolaze iz WNBA. Poprilično je naporan raspored utakmica na ovom šampionatu. Vidimo po prvi put veliki nedostata svežine kod mnogih košarkašica na turniru i to je prisutno na svakoj utakmici“, završila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari