Maljković: Pun kapacitet OKS ka igrama u Tokiju 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković rekao je danas da je ta organizacija potpuno okrenuta ka predstojećim igrama u Tokiju.

„Pun kapacitet našeg komiteta okrenut je ka Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine“, rekao je Maljković ispred beogradskog hotela Moskva.

Ispred tog hotela danas je obeležena 111. godišnjica OKS-a.

„Kada smo se pre tačno godinu dana okupili na ovom istom mestu, nismo mogli da pretpostavimo da ćemo iza nas ostaviti veoma izazovnu godinu. Godinu u kojoj su čak pomerene Olimpijske igre u Tokiju, ali i godinu u kojoj je Olimpijski komitet Srbije, kao i ceo olimpijski pokret pokazao svoju snagu i odlučnost. Moramo istrajati i zbog generala Svetomira Đukića i njegovih kolega oficira, koji su baš na ovom mestu započeli tradiciju Olimpijskog komiteta Srbije, na današnji dan, dugu 111 godina“, rekao je Maljković.

Olimpijske igre u Tokiju odložene su prošle godine zbog pandemije korona virusa, a ove godine se održavaju od 23. jula do 8. avgusta.

U toku svečane ceremonije otvoren je Virutelni olimpijski muzej, na kojem će posetioci moći da se upoznaju sa svim rezultatima i trofejima srpskih sportista na Olimijskim igrama.

Tom prilikom srpska streljašica Zorana Arunović poklonila je svoju opremu sa kojom je 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila četvrto mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari