Maljković: Teška pobeda protiv Britanije, Belgija favorit u četvrtfinalu EP 1foto Peđa Milosavljević/STARSPORT

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je večeras da je utakmica sa Velikom Britanijom bila veoma teška, kao i da će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv prvog favorita za zlatnu medalju.

„Nismo se proslavili, jako smo teško došli i 2019. godine do medalje bronzane (pobeda nad Britanijom 81:55), iako je to bio neki drugi tim skroz, a evo i sada smo jedva došli do pobede. Mnogo smo se namučili, ali pobedile smo“, rekla je Maljković za Sport klub.

Košarkašice Srbije plasirale su se večeras u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su u Ljubljani pobedile Veliku Britaniju sa 66:60.

Maljković je rekla da su igračice ispunile dogovor i popravile igru u odnosu na poslednji meč grupne faze protiv Mađarske (75:81).

„Bile su opet greške, neke koje su nedopustive, ali kažem generalno u odnosu na Mađarsku smo definitivno ispravile neke stvari koje smo se dogovorili i uspeli smo da kontrolišemo skok, koji je njima stavka broj jedan“, ocenila je ona.

Selektorka Srbije rekla je da je sledeći rival, Belgija, „jako težak protivnik, najveći favorit za zlatnu medalju“.

Kao glavnu igračicu Belgije Maljković ističe Emu Meseman, sa kojom je zajedno prošle sezone osvojila Evroligu u Fenerbahčeu.

„Imaju izuzetan tim, one su u vrhu sve vreme, svih ovoih godina zajedno sa nama, Španijom i Francuskom. Imaju mnogo veće iskustvo od nas i jednostavno u ovoj smeni generacija opet ona ista priča, imaju mnogo bolji položaj nego mi, biće izuzetno teško“, zaključila je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari