Malta postaje epicentar evropskog vaterpola: F4 Lige šampiona tri godine na ostrvu 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pristojna ulaganja poslednjih godina omogućila su Malti da dobije domaćinstvo najboljeg završnog turnira u klupskom vaterpolu.

Malta je vaterpolo destinacija omiljena brojnim vrhunskim vaterpolistima koji tokom leta rado nastupaju za tamošnje klubove poput Andrije Prlainovića, Aleksandra Ivovića, Mire Jokovića…

Sijaset kvalitetnih stručnjaka takođe tokom letnje pauze radi na poznatom evropskom ostrvu. Među njima je bio i Dejan Savić, a svi odreda imaju samo komplimente na račun organizacije i same vaterpolo logistike.

Iz tih razloga, Malta je sasvim zasluženo dobila organizaciju završnog F4 turnira Lige šampiona i to u naredne tri godine – 2024, 2025. i 2026.

Maltežani još uvek nemaju klub kalibra Lige šampiona, ali s obzirom na predani rad i pristojna ulaganja neće biti iznenađenje ukoliko se u budućnosti i to dogodi.

Prethodne tri godine Beograd je bio domaćin završnog turnira, igralo se na 11. aprilu. Završnica Lige šampiona se prethodnih godina igrala po sistemu Fajnal ejta, a od ove godine je vraćeno na Fajnal for.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari