Granados: Prе odlučujućeg šutа nisаm ni о čеmu rаzmišlјао 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Vaterpolista Alvaro Granados bio je glavni protagonista na kraju meča protiv Hrvatske koji je Španiji doneo prvu kontinentalnu titulu u istoriji.

Pri 1:37 do kraja, Španac, koji je promašio četiri prethodna udarca, nije oklevao i ovoga puta je sa centralne pozicije pogodio gol Marka Bijača.

Hrvatska više nije imala prednost, a onda nije realizovala ni naredni napad.

U već sledećoj akciji Španaca lopta je ponovo došla do Granadosa, a on je popularnom šraubom matirao Bijača i doneo prvo vođstvo svojoj reprezentaciji u finalu Evropskog prvenstva igranog u Zagrebu.

Hrvatska je imala poslednji napad na utakmici za izjednačenje i odlazak na peterce, ali je moćna španska odbrana sa igračem manje odolela pritisku „barakuda“ i veliko slavlje „crvene furije“ je moglo da počne.

Granados, strelac pobedonosnog gola i ujedno MVP finalne utakmice, opisao je za madridski list Marku poslednju akciju svoje ekipe.

– Pre šuta nisam ni o čemu razmišljao, osetio sam priliku da iznenadim odbranu, morao sam da se ohrabrim, uradio sam šta mi je bilo na umu i ispalo je dobro. Da tim nije odigrao tako dobro u poslednjoj deonici kao što su oni igrali tokom većeg dela utakmice, ne bi bilo nikakve koristi od tog gola. Na kraju se ispostavilo da je to bio odlučujući gol i on je na kraju za nas bio samo kao kolač, veoma lep, ali ponosan sam na ceo ovaj tim.

On je istakao važnost timskog rada.

– Verovali smo sto odsto da možemo da uspemo, čak i onda kada smo gubili 10-8. Ovaj tim je dosta porastao tokom samog prvenstva. Mislim da bismo pre mnogo godina izgubili ovu utakmicu, ali sada smo mnogo zreliji kao tim.

Španski internacionalac je rekao da zna šta su on i njegovi saigrači uradili.

– Veoma dobro znam koliko nam svima u zemlji znači ovo zlato. Nemam mnogo reči. Osećam se kao da sam se upravo probudio nakon spavanja i da je ovo bio san. Veoma je lep osećaj, a sport ti daje divne stvari. Mnogo sam srećan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari