Mančester nije tim, ne može da osvoji titulu 1EPA-EFE/Peter Powell EDITORIAL

Ni astronomska ulaganja tokom leta, kao ni povratak Kristijana Ronalda ne daju rezultate na početku sezone. Mančester junajted, zaključno sa porazom od Aston Vile u poslednjem kolu Premijer lige (0:1) u seriji je od čak tri poraza na poslednja četiri meča.

Loše igre i još gori rezultati veoma su razočarali Gerija Nevila, čuvanog asa Junajteda, iz njegovih najslavnijih dana.

Nevil smatra da se Junajted neće pomeriti sa mrtve tačke dok ne bude počeo da deluje kao ekipa, jer mu trenutno liči da svako tera loptu za sebe.

„Čak i kad je Mančester pobeđivao, a Ronaldo davao golove, govorio sam da Junajted ne igra dovoljno dobro kao tim da bi osvojio Premijer ligu“, ističe nekadašnji defanzivac.

„Smatram da bi trebalo da se vidi zajedništvo i kad se napada i kad se brani, ne samo da se igra na mahove. Takvi trenuci neće proći na pojedinim susretima“, iskren je i analitičan proslavljeni desni bek Junajteda i reprezentacije Engleske.

Aston Vila je slavila na Old trafordu prvi put posle 12 godina; uprkos tome što je Junajted uputio 28 šuteva ka golu rivala, Nevil smatra da napadi nisu bili plod jasnog sistema.

„Potrebni su vam obrasci igre, određen način, šema, postavka, a u ovom trenutku vidim samo grupu individualaca koji igraju za sebe, a kombinuju tek povremeno. Podsećam da su u ovoj ekipi neki igrači tek došli, poput Sanča, Varana i Ronalda, međutim, moraju što pre da se skupe i definišu stil igre. Kad to urade mogu da očekuju povoljne rezultate čak i kad ne igraju dobro“, podvukao je Nevil koji je stava da „crveni đavoli“ prolaze kroz tranzicioni period.

„Čudna mi je ova grupa, posmatram je i vidim tim koji je sposoban da igra na mahove i tako pobeđuje neke mečeve. S druge strane, gledajući Čelsi, Liverpul ili Mančester Siti primećujem zakonitosti u igri. Tim! Ne kažem da Junajted to nema, već da Solskjer to mora da usadi igračima“, stava je Nevil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari