Marbelja još pod ključem 1Foto: Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Rafael Nadal može od danas da trenira u rodnoj Španiji, dok Novak Đoković još ne sme to da radi van dvorišta svoje kuće u istoj zemlji, ali ne zato što tamošnje vlasti favorizuju svog sugrađanina i večitog rivala vodećeg tenisera sveta već zbog toga što je Marbelja trenutno ugroženija od korona virusa nego Majorka.

Teško pogođena pandemijom kovida 19, Španija je tek skoro počela da labavi vanredno stanje, s tim što to radi vrlo postepeno i oprezno, vodeći računa o stanju na svakom delu svoje teritorije.

Prema saopštenju Vlade na Majorci stupa „faza 1“ nakon korona virusa, kao i u još nekim delovima zemlje, dok u Marbelji na snazi ostaje „faza 0“, prema kojoj treninzi još nisu dozvoljeni, pa je Nadal u prednosti u odnosu na Đokovića, jer je na drugačijoj lokaciji od Srbinove.

Tako da osvajač 19 grend slem titula i drugoplasirani na „zamrznutoj“ ATP listi može na teren svoje Manakor teniske akademije, dok vlasnik 17 GS pobedničkih pehara i lider ATP liste mora još da pričeka na povratak sportu.

Pošto mu je u međuvremenu ukinuta dozvola da sparinguje s kolegama u teniskom klubu „Puerte Romano“, jer je isti priznao svoju krivicu za Đokovićevu prošlonedeljnu razmenu loptica sa Karlosom Gomezom, tako što je pogrešno protumačio preporuke državnih organa i dopustio Novaku da ima društvo s druge strane mreže.

Naravno, naš as nije jedini još uskraćen za pun trening, s obzirom da na isti nemaju pravo  ni Alehandro Davidovič Fokina, pozicioniran u oblasti Kosta del Sol, Pablo Anduhar iz Valensije, Pablo Karenjo Busta u Barseloni…

Novak: Ništa ne propovedam

Đoković vreme u kućnom karantinu prekraćuje i živim uključenjima na društvenim mrežama, tokom kojih gosti neke od svojih prijatelja, saradnika ili učitelja, pa sam ili zajedno s njima govori o raznim osetljivim temama. Neki od tih stavova naišli su na oštre osude javnosti, pojedinaca i stručnjaka širom sveta, pa je Novak osetio potrebu da se oglasi povodom svog svedočenja o energetskoj transformaciji vode.

– Blagosloven sam što imam priliku da pozovem neke neverovatne ljude koji dele svoj životni put kako bi ljudi koji su ovde mogli da poslušaju i nadam se da će naći nešto što ih inspiriše… Ne propovedamo ništa, već u prijateljskom razgovoru delimo svoje stavove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari