Marin: Šef nam je rekao da igramo za naše familije 1Foto: EPA-EFE/ ANDERS KJAERBYE

Sreća prati Crvenu zvezdu treću sezonu zaredom kada su u pitanju ključne evropske utakmice za ulazak u grupnu fazu takmičenja.

Kopenhagen se upisao u niz epskih, ali i srećno dobijenih mečeva protiv Krasnodara i Salcburga. Crveno-beli su bili bolji u izvođenju penala u Danskoj (7:6, posle 120 minuta 1:1) i tako su najmanje obezbedili igranje u grupnoj fazi Lige Evrope, a možda i Lige šampiona ukoliko savladaju Jang Bojs.

Još od čuvenog meča u Biraju (finale Kupa šampiona protiv Olimpik Marselja 1991. godine) ne pamti se da se neki srpski klub branio konstantno 60 minuta, ali i uspeo da se odbrani. A Zvezda je od isključenja Nemanje Milunovića igrala bunker poslednjih pola sata, a zatim isto tako čuvala svoju mrežu u 30 minuta produžetaka. Trener crveno-belih Vladan Milojević nesebično je odlučio da sav teret slave za pobedu u Kopenhagenu prepusti igračima.

– Znali smo da ništa novo nećemo videti od Kopenhagena nego ono što smo videli u Beogradu. Mi smo bili od javnosti maltene već prežaljeni jer smo igrali protiv fenomenalne ekipe. Došli smo ovde da odigramo za nas, našu porodicu, navijače i Srbiju. Rekao sam igračima da nema veze koliko ćemo igrati, ali neko od nas mora da pobedi i rekao sam da ljudi planiraju, ali bog odlučuje. Sa igračem manje protiv Kopenhagena je jako teško, ali vidite kako sve dođe na svoje. Kao i panenka mladog Vinda, vidite kako se sve obrne u životu. Igrači su dali poslednji atom snage, hvala navijačima koji su pokazali kako su sjajni. Da smo mogli da imamo više karata, oni bi ispunili ceo stadion – naveo je Milojević.

Kapiten Marko Marin istakao je da učinio sve da održi reč datu pre utakmice da će Zvezda proći dalje.

– Obećali smo da prolazimo i ova ekipa je opet pokazala fenomenalan karakter. Borili smo se do samog kraja, videli ste i sami kakve su emocije bile. Ako ja obećam nešto, mora tako da bude. Šalim se, bitno je da smo opet super igrali. Imali smo fenomenalnu podršku sa tribina. Šef nam je pre utakmice rekao da igramo za naše familije koje nas uvek podržavaju i mislim da smo to i uradili – rekao je Marin.

Australijski reprezentativac Miloš Degenek je u zanosu posle meča svojom izjavom omalovažio trenera Kopenhagena Stalea Solbakena.

– Posle svakog promašenog penala smo verovali, i kad je bilo povuci-potegni. Svaki igrač koji je šutirao je, oprostite što moram reći, imao muda da izvede penal pred njihovim navijačima. To je potrebno, dao ga ili promašio, moraš to da imaš da izvedeš. Ovaj njihov gospodin trener se malo zaje**o kad je krenuo nas da potcenjuje. Ne zna ko smo, ne zna šta smo, naše životne priče, nisu kao njihove što su jeli zlatnim viljuškama… – naveo je Degenek.

Defanzivac šampiona Srbije Radovan Pankov preuzeo je odgovornost da šutne dva penala, i oba pogodio.

– Kada su se šutirali jedanaesterci bio sam smiren i siguran u sebe toliko da sam mogao svih 11 penala da šutiram. To je vrlina koja me krasi kao igrača, da mogu da ostanem koncentrisan kad je najvažnije. Odlučivali smo sami ko prvi šutira u sledećem krugu. Sam sam želeo da šutiram ponovo, osećao sam da mogu drugi put da zatresem mrežu što sam i uradio. Bez zagrevanja sam izašao na teren posle crvenog Milunovića. Morao sam brzo da se fokusiram, ali kod mene nema pritiska – zaključio je Pankov.

Uprava časti igrače po 50.000 evra

Igrači Crvene zvezde koji su učestvovali u pobedi nad Kopenhagenom dobiće od kluba po 50.000 evra. Iz Zvezde su najavili da će premije za pobedu nad Jang Bojsom, odnosno ulazak u Ligu šampiona, iznositi po 100.000 evra.

Određeni termini mečeva sa Jang Bojsom

Prva utakmica Jang Bojs – Crvena zvezda igraće se 21. avgusta (sreda) u Bernu sa početkom u 21 čas. Revanš je 27. avgusta (utorak) u Beograd sa takođe početkom u 21 čas. Termine početka mečeva i dane odigravanja u ovoj rundi odredila je UEFA i klubovi nisu imali mogućnost promene.

Solbaken: Život ide dalje

Trener Kopenhagena Stale Solbaken konstatovao da je njegov tim bolje igrao dok je Zvezda imala svih 11 fudbalera na terenu, a da nije znala šta da radi s loptom kada je imala igrača više na terenu.

– Jako teška utakmica, prokockali smo dosta šansi, posebno sa igračem više, dva-tri penala su promašena zbog lošeg terena. Šta da se radi, život ide dalje. Igrali smo dobro, sve dok nismo ostali sa igračem više. Posle toga je sve bilo slabije. Nismo znali to da iskoristimo – konstatovao je Solbaken.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari