Marina Maljković: Veoma važna pobeda 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Košarkašice Srbije pobedile su Tursku rezultatom 71:63 u prvom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu koje se igra u Sloveniji i Izraelu.

„Orlice“ su pred nekoliko stotina gledalaca u dvorani „Stožice“ savladale najkvalitetnijeg protivnika u grupi, a već sutra uveče od 20:45 ih čeka duel drugog kola protiv selekcije Slovačke.

Seletorka Marina Maljković nije krila oduševljenje nakon pobede:

– Dosta važna pobeda. Samo me raduje što smo želeli da pokažemo da je lekcija naučena za ovu generaciju, što se tiče prvih utakmica i tih šokova na velikim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu smo izgubili od Kanade, sada je to bila Turska i nismo želeli da se to ponovi. Sa te strane je izuzetno važno što smo dobili ovu utakmicu. Svih 11 igračica je stvarno odradilo ono što se od njih traži. Svaka je imala svoj specifičan zadatak. I kao i uvek kod nas, ako samo jedna ne igra i ne radi stvari kako treba, mi smo loši. To je bilo odlučujuće za pobedu.

Ona je ujedno najavila i duel sa Slovačkom koji je na programu sutra uveče od 20:45 časova:

– Visoka ekipa sa dosta dobrih šutera, sa promenama odbrane i presing preko celog terena i dosta zone očekujemo… Kada su oni u pitanju, zonske odbrane uvek je bilo, pa i sad. Da su loši izgubili bi 30 ili 40 razlike protiv Mađarske, a to je bila egal utakmica koju je na kraju Mađarska dobila. Nama će svaka biti teška. I samo ako imamo ovaj pristup, posebno sada kad nas je 11, možemo da pokušamo nešto da uradimo i dođemo do pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari