Marinković odličan, ali je Lesor verovatno potpisao otkaz Penjaroji 1EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Nošena inspirisanim Vanjom Marinkovićem, pokušala je Baskonija večeras da iznenadi Panatinaikos u Atini, međutim Matijas Lesor odigrao je možda i najbolju partiju u zelenom dresu od letošnjeg odlaska iz Partizana (95:81).

Francuski centar trpeo je pritiske navijača Panatinaikosa zbog prosečnih partija na startu sezone, međutim, večeras je bio najbolji pojedinac utakmice. Moguće je i da je Lesor potpisao otkaz Đoanu Penjaroji, kojeg bi na klupi Baskonije trebalo da zameni Duško Ivanović, nedavno otpušten iz Crvene zvezde.

Panatinaikos je predvođen Lesorom stigao da druge evroligaške pobede (2-3). NDoskorašnji košarkaš Partizana ostvario je dabl-dabl učinak od 23 poena i 14 skokova, od kojih čak sedam ispod protivničkog koša.

To što je uživo, prilikom poziva od strane Alekse Avramovića, proslavio trijumf Partizana u večitom derbiju, navijači Panatinaikosa su mu oštro zamerili. Ipak, samo 24 časa kasnije Lesor je pokazao na delu da je možda i najkompletnije, od 11 letošnjih pojačanja Zelenih.

Dobru partiju pružio je i Vanja Marinković, koji od starta klupske sezone igra ispod očekivanog nivoa. Reprezentativac Srbije završio je duel sa 17 poena, šutirajući za tri odličnih 3/6.

Baskonija je dobro parirala domaćinu nekih 30 minuta, međutim u poslednjoj četvrtini je dobrano podbacila ubacivši svega 15 poena, bez ijedne pogođene trojke.

Značajnu podršku Lesoru u trijumfu dao je Kostas Mitoglu, koji je bio impresivan u poslednjoj deonici. od ukupno 23, čak 14 poena ubacio je u presudnoj četvrtini. Osim tandema u centarskoj liniji Panatinaikosa, dvocifrenni su bili još Kajl Gaj (13p) i Kostas Slukas (12p, 7as).

U poraženom timu najefikansiji je bio Markus Hauard sa 22 poena.

U ostalim večerašnjim utakmicama, Valensija je dominantno preslišala Žalgiris u Litvaniji (67:82). Stefan Jović je meč završio sa tri poena i šest asistencija (najviše uspešnih dodavanja na meču).

Asvel je produžio niz uzastopnih evroligaških poraza na 18 utakmica. Uprkos tome što je svo vreme bio ravnopravan sa Virtusom, na kraju se debi Đanmarka Poceka na klupi francuske ekipe nije završio srećnim krajem (84:87). U pobedničkom timu Ognjen Dobrić ubacio je pet poena.

Bajern je još jednom razočarao svoje navijače kod kuće. Fenerbahče se vratio u Istanbul na trijumfalan način (67:76). U redovima Fenera, Marko Gudurić je ubacio 14 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari