Masa dao ubrzanje advokatima: Borba za nesuđenu titulu i višemilionsku odštetu 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Brazilac Felipe Masa (42), jedan od najboljih vozača u Formuli 1 svog vremena, nema titulu svetskog šampiona, ali je presavio tabak da se dokaže da je ipak ima.

Unajmio je advokate svoje zemlje, Velike Britanije, SAD, Francuske i Švajcarske, kojima je posao da isprave krivu Drinu po merilima svog nalogodavca.

Masa, naime, drži da mu pripada kruna za 2008, kada je kao Ferarijeva uzdanica zvanično bio drugi, s bodom manje od Britanca Luisa Hamiltona, koji je uzeo prvu od sedam titula.

Temelj njegove tužbe na adresu Formule 1 i Svetske automobilske asocijacije jeste kontroverza iz trke za Veliku nagradu Singapura, 15. od 18 u spornoj sezoni, a prvoj noćnoj ikada.

Brazilac je s pol-pozicije bio vodeći pre nego što je njegov zemljak Nelson Pike mlađi, ispostavilo se, namerno, po naređenju tima, razbio svoj bolid u 14. krugu. Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, što je išlo na ruku njegovom kolegi iz Renoa Špancu Fernandu Alonsu, pobedniku trke. Masa, zbog neuspešnog pit-stopa, posle kojeg je pao na poslednje mesto, uopšte nije uzeo bodove. Završio je na 13. mestu.

Hamilton, koji je uoči trke imao bod više od drugoplasiranog Mase, uvećao je prednost za još šest poena.

Masa je pobedio pred domaćom publikom u poslednjoj trci, što mu je i poslednja od 11 pobeda u karijeri, ali je ostao drugi.

Ne dobije li zadovoljavajući odgovor, ići će na redovni sud. Zahteva i odštetu od nekoliko desetina miliona dolara jer smatra da je toliko izgubio od raznih prihoda i bonusa da je bio prvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari