Mažić najbolji sudija u kineskom fudbalskom šampionatu 1Foto: STARSPORT

Srpski sudija Milorad Mažić u svojoj prvoj sezoni u Kini dobio je veliko priznanje i nagradu za najboljeg sudiju u kineskom fudbalskom šampionatu, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Mažić je posle velikih uspeha u evropskom fudbalu, kako na klupskoj tako i na reprezentativnoj sceni, odlučio da početkom 2019. godine karijeru nastavi u Kini.

Čedrdesetšestogodišnji arbitar iz Vrbasa je postao prvi stranac koji je zaslužio ovakvo priznanje, ispred Engleza Marka Klatenburga, koji je došao iz Premijer lige.

„Čast mi je što sam u ovom društvu. Dolaskom u Kinu u martu sebi sam postavio cilj da budem najbolji. Trudio sam se da uradim posao najbolje što mogu i drago mi je što je kineski savez imenovao mene ispred dvojice domaćih arbitara“, rekao je Mažić.

Srpski sudija je ove sezone u kineskom šampionatu sudio na 30 mečeva, tri utakmice u kupu, dve u drugoj ligi i jednu u baražu.

Mažić je tokom karijere sudio u Ligi šampiona, Ligi Evrope, evropskim i svetskim prvenstvima, a malo mu je nedostajalo da deli pravdu u finalu Mundijala u Moskvi.

Kruna njegove karijere bila je finale Lige šampiona 2018. godine između Real Madrida i Liverpula, odnosno Uefa Superkup godinu dana ranije, kada je „kraljevski klub“ u Skoplju bio bolji od Mančester junajteda, navodi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari