Mbape je kaznio baš svaku grešku 1Foto: EPA-EFE/ LUKAS BARTH-TUTTAS

Pobeda Pari Sen Žermena protiv Bajerna (3:2) usred Minhena u četvrtfinalu Lige šampiona iznenadila je celokupnu evropsku fudbalsku javnost. Francuski mediji tvrde da je „osveta za poraz u prošlosezonskom lisabonskom finalu stigla na vreme“, a da su glavne poluge „svetaca“ ove godine novi trener Maurisio Poketino i Kilijan Embape (22), koga po talentu porede sa čuvenim Mišelom Platinijem.

– Volim da igram protiv najboljih na svetu. Manuel Nojer (golman Bajerna) je jedan od njih. On je jedan od najboljih golmana u istoriji fudbala. Nisam imao pritisak protiv njega. Nisam mu dao gol u finalu, ali nadao sam se da ću uspeti na ovoj utakmici. Ne obazirem se na poređenja sa Platinijem, Peleom… Ja tek imam 22 godine i mislim da tek treba još mnogo toga da osvojim u karijeri – skromno je konstatovao Embape posle meča.

Za razliku od euforije u francuskom timu, u redovima Bajerna tvrde da još uvek imaju realne šanse za prolaz u polufinale, iako će se revanš igrati na „Parku prinčeva“ u Parizu.

– Protivnik je dao tri gola iz samo nekoliko šansi. Mi smo imali više šuteva u okvir gola, ali je njihov golman Kejlor Navas bio fantastičan. Nijedan golman na svetu ne može zaredom dva puta ponoviti onakve odbrane. Ako u Parizu odigramo isto kao u Minhenu, siguran sam da imamo šansu da pobedimo – smatra trener Bajerna Hans Diter Flik.

Čelsi je pobedom u gostima protiv Porta (2:0) takođe jednom nogom kročio u polufinale.

– Moramo biti srećni sa ovim rezultatom protiv veoma jakog protivnika. Nije još sve gotovo, ali imamo dobru priliku i jedino što treba je da ne izgubimo na „Stamford bridžu“ – konstatovao je vezista „plavaca“ Žoržinjo.

Trener Porta Seržo Konseisao naglasio je da ne žali što je pokušao da napadne Čelsi.

– Igrao bih isto i da imam priliku da ponovim ovu utakmicu. Moji igrači su bili fantastični i nemam šta da im zamerim. Isto ćemo igrati u Londonu, pa šta bude. Napašćemo ih iz sve snage, a oni neka razmišljaju kako da se odbrane – zaključio je Konseisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari