Meč bez popravnog 1Foto: STARSPORT

Da bi maštali o uspesima u Evroligi naredne sezone, košarkaši Crvene zvezde realnost treba da svedu na razumnu meru, u kojoj šampionski kraj u ABA ligi mora da bude premeren na valjani način u večerašnjoj polufinalnoj „majstorici“ protiv Budućnosti.

I dok Novak Đoković i saigrači iz reprezentacije uveliko vežbaju u hali „Aleksandar Nikolić“ za okršaj sa Španijom u Dejvis kupu tokom predstojećeg vikenda, učenici Dejana Radonjića dočekaće kolege iz Podgorice u hali u Železniku, u kojoj poslednjih godina uglavnom treniraju tokom pripremnom perioda (19.00).

Poraz u drugom meču dovoljan je razlog da u crveno-belom taboru svi nakostreše čula i naprave uvertiru presudnog duela, što večerašnji susret sigurno i jeste, kao što će biti i onaj protiv Darušafake u petak u evroligaškoj areni. Poslednji trijumf nad UNIKS pokazao je da se rešenje protiv Budućnosti nalazi u organizaciji igre i da je broj pravovremenih asistencija usko povezan sa procentima za tri poena, odnosno učinkom centarske linije. Ako DŽenkins i Volters u „majstorici“ budu na konstantnoj liniji sa saigračima, vest o prolasku u finale brzo će se proširiti do Zagreba.
Loše izdanje u Podgorici predstavljalo je refleksiju velike energetske potrošnje na prethodnim mečevima protiv Olimpijakosa i Barselona u samo tri dana.

– Imali smo u Podgorici problem sa ofanzivnim skokom protivnika, odbranom od pikenrola i poboljšanje na tom planu doneće mogućnost boljeg napada, ali generalno mišljenja sam da je meč protiv UNIKS svakako nešto što donosi povećanje samopouzdanja i to nije sporno. To nije ključno, ali bolje što je tako, poručio je Radonjić, naglasivši da su igrači fizički mnogo bolje nege pre drugog meča u Podgorici.

Budućnost je u poslednje četiri nedelje igrala samo mečeve sa Zvezdom; između su imali vremena da se adekvatno odmore i pripreme za duele, na čemu im Luka Mitrović i saigrači mogu samo zavideti. Nejt Volters je protiv UNIKS odigrao možda i najzreliji meč u crveno-belom dresu i pitanje njegove konstantnosti može biti ključno na večerašnjoj utakmici u odsustvu Jovića. Podatak da je Zvezda imala 19 asistencija protiv ruskog predstavnika, od kojih je Amerikanac iskreirao šest, najbolje ilustruje činjenicu koliko se Zvezda muči u napadu kada je organizacija svedena samo na inspiraciju DŽenkinsa, koji na toj poziciji igra prinudno.

– Budućnost je u takvom ritmu da iz nedelje u nedelju igra protiv Zvezde, što im omogućava da mogu i da se odmore i pripreme za duele protiv nas. Budućnost je u prošlom duelu pokazala kvalitet, čvrstom i dobrom igrom, kao i dobrom reakcijom na odlazak Markusa Vilijamsa uspeli su da nas savladaju. Moramo da budemo značajno kvalitetniji u određenim segmentima u odnosu na prošli duel i da dobrom i odgovornom i skoncentrisanom igrom dođemo do pobede i ulaska u finale – naglasio je Radonjić.

Selektor „urgirao“ za Jovića

Stefan Jović je juče otputovao za Minhen gde će ga pregledati jedan od najboljih stručnjaka za vrstu povrede leđa koja već dugo muči Zvezdinog plejmejkera. Trener Radonjić zahvalio se selektoru Đorđeviću, Svetislavu i Marku Pešiću, vodećim ljudima minhenskog Bajerna koji su svesrdno pomogli da Jović obavi sve preglede i dobije najbolju moguću dijagnozu i terapiju. NJegov povratak u Beograd planiran je za 10. april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari