Medalja kao podstrek za žensku odbojku 1Foto: Nenad Kovačević

Oni koji me bolje poznaju, znaju koliko volim Užice i koliko sam ponosna na to što sam iz ovog grada.

Gde god da idem, Užice nosim sa sobom – rekla je Tijana Malešević, Užičanka, koja je sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije osvojila srebrnu medalju na Olimpijadi u Riju, u čiju čast je gradonačelnik Tihomir Petković priredio prijem.

– Nadam se da će uspesi nastaviti da se nižu, a ja ću dati sve od sebe da nastavim stopama kojima trenutno koračam. Verujem da je ovo i veliki podstrek za sve sportiste, a posebno za mlade devojke koje počinju da bave odbojkom, poručila je Tijana, istakavši da bi u sport „trebalo da se ulaže ozbiljnije, kao nekada, kako bi stasali novi i uspešni sportisti“.

Tijana je karijeru započela u svom rodnom gradu, u Odbojkaškom klubu „Jedinstvo“, nekadašnjem rasadniku ženske odbojke u zemlji. Prošla je sve selekcije reprezentacije, ima sjajnu međunarodnu karijeru, koju će uskoro nastaviti u Brazilu, jer će igrati za klub Osasko u istoimenom gradu u blizini Sao Paola. Potiče iz prave sportske porodice – otac Zoran bio je rukometaš, majka Ljiljana – kapiten OK Jedinstvo, a brat Nikola je uspešan košarkaš u Rumuniji.

Istakavši da je Tijana u Užice donela drugu olimpijsku medalju, nakon što je to pre četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu pošlo za rukom strelcu Andriji Zlatiću, gradonačelnik Tihomir Petković joj je čestitao na velikom uspehu i uručio joj poklone – ručni sat i knjige.

– Srećni smo što imamo priliku da Tijani i njenim koleginicama iz reprezentacije čestitamo srebrnu medalju. Zahvaljujući Tijaninim uspesima, za Užice se čulo u celom svetu, rekao je Petković i poželeo joj nove uspehe i da postane, kako je rekao „liderka u reprezentaciji“.

Podsetivši na zlatno doba užičke ženske odbojke, kao i na to da je to jedan od najuspešnijih užičkih sporova, Petković je istakao da je Užice iznedrilo odbojkašice poput Tijane, ali i Ane Jokanović, Vesne Čitaković, Jovane Vesović, Nataše Krsmanović, Suzane Ćebić i drugih, te da su ogroman doprinos razvoju tog sporta dali Darko Zakoč, nekadašnji trener, i rukovodstvo OK Jedinstvo.

– Tijana je postala idol mladih i verujem da će njen uspeh biti podsticaj da OK Jedinstvo ponovo postane veliki klub, kao što je nekada bio kada su maltene celu reprezentaciju činile odbojkašice iz Užica, poručio je Petković.

Mnogo talenata, a malo para

– U drugim državama mnogo više se odvaja novca za sport, mnogo su bolji uslovi i sama organizacija, ali ono što mi imamo, a druge države nemaju, jesu talentovana deca. Retko gde se može naći toliko talentovane dece. Oni nađu jednog u 200 i njemu se posvete. Verujem da bismo se, a znam da je teško stanje u Užicu i u celoj Srbiji, mnogo više radovali i bili češće ponosni na uspehe, kada bi se bar malo više ulagalo u sport, rekla je Tijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari