Međedović poklekao u velikoj borbi u Astani 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Srspki teniser Hamad Međedović (120. na svetskoj listi) poražen je u polufinalu ATP turnira u Astani, glavnom gradu Kazahstana.

Izgubio je od američkog igrača Sebastijana Korde (28) na tri taj-brejka – 6:7 (8:10), 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).

U dva navrata je Međedović imao po brejk loptu, u četvrtom i u šestom gemu prvog seta, ali nije uspeo da slomi otpor Korde, a sam je spasio jednu brejk loptu u devetom gemu, na kraju je prvi set dobio u taj brejku u kome je iskoristio drugu set loptu, a spasio dve.

U drugom setu se Međedović spasao u drugom gemu u kome je Korda imao dve brejk lopte, Korda je bio dominantan u taj brejku i uveo je meč u treći set.

A u odlučujućem setu – ni brejk lopte ni brejka. Ušlo se u taj brejk u kome je Međedović sam sebe pobedio, a Korda dobro iskoristio činjenicu da ima više iskustva.

Pomogao je Međedović rivalu u taj brejku trećeg seta. Jeftino je izgubio dva poena, iznervirao se, polomio reket, dobio drugu opomenu i zbog toga je Korda dobio jedan poen i odjadnom je bio na 5:1 u odlučujućem taj brejku.

Dvadesetogodišnji Međedović, koji će na sledećoj rang-listi biti na 104. mestu, najboljem u karijeri, ove godine je bio polufinalista i u Gštadu, a Korda finalista na početku sezone u Adelaidi, kada je izgubio od Novaka Đokovića, iako je imao meč-loptu.

U drugom polufinalu u Astani sastaju se Francuz Adrijen Manarino (34) i Austrijanac Sebastijan Ofner (58).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari