Mega "mina" za Zvezdu 1

U borbi za lidersko mesto i prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa, košarkaši Crvene zvezde imaće večeras najteži mogući ispit u vidu gostovanja u Sremskoj Mitrovici (19.30).

Crveno-beli u 11. kolu dolaze Megi, koja im je, osim Partizana, pružila najžešći otpor u dosadašnjem delu Mozzart Superlige. Istovremeno, Partizan će ugostiti Spartak, dok će se derbi odigrati u Železniku. FMP će biti pod imperativom, jer u slučaju poraza od Dinamika (17.00) dozvolili bi Dorćolcima da se u potpunosti umešaju u borbu za mesto u ABA ligi naredne sezone. Vršac će ugostiti Borac (18.00) nameren da barem za promil popravi utisak, dok će za Čačane to biti mnogo bitniji meč u kontekstu nadmetanja za mesto u regionalnom takmičenju.

Zvezdi gostovanje Megi dolazi u vrlo lošem trenutku; poznato je da Simonović i Volters neće nastupiti zbog povreda skočnih zglobova, što bi treneru Radonjiću moglo da zada dosta problema u koncepciji igre. Jović se polako vraća u takmičarski ritam nakon duže pauze, dok je DŽenkins, kao pomoćni plej, u primetnom padu forme. Amerikanac deluje i malo odsutno, što je bilo evidentno na poslednjem meču sa FMP. Energetski, spoljna linija nije na optimalnom nivou. Lazić se protiv „pantera“ vratio posle desetak dana pauze; potrebno mu je malo vremena da uhvati ritam, što je i sam priznao posle utakmice sa FMP, dok Dobrić još uvek nije pokazao da je „pravi“ protiv najkvalitetnijih timova u ligi.

Poroznost bekovske linije mogla bi da bude povećana, pošto je za očekivati da u odsustvu Simonovića, trener Radonjić Dangubića pomeri na četiri i upari sa najboljim prijateljem Mitrovićem. Takođe, nepoznanica je zbog čega Tompson nije ulazio u igru protiv „pantera“; njegov nesporan igrački kvalitet Radonjić bi mogao da upotrebi protiv Save Lešića, koji je u prvom meču dobrano namučio centarsku liniju crveno-belih. Mega se u hali „Aleksandar Nikolić“ predstavila kao ekipa koja ume da odigra disciplinovano i sportski grubo u odbrani, istovremeno maksimalno orijentisana na individualni kvalitet Jaramaza i vidni napredak Rebića, koji sve bolje funkcioniše kao startni plej. Mega ima nekolicinu atletski potentnih bekova, vrlo nadarenih (Čančar, Simeunović), koji su nepredvidivi, baš kao i Kaba i Samardžiski pod košem.

– Očekuje nas vrlo važna utakmica protiv tima Mege u Mitrovici. U dvorani „Pinki“ smo uvek igrali teške i neizvesne mečeve. Znamo se dobro, ovo će nam biti četvrti meč. Značajno su podigli formu u poslednje vreme, mladi su i igraju dobro. Sve to znači da nas čeka težak posao u četvrtak uveče. Oslabljeni smo neigranjem Voltersa i Simonovića, ali moramo da odigramo čvrsto, koncentrisano, i verujem da povoljan ishod neće izostati – kao da je Lazić najavio „timsko buđenje“ iz primetne letargije u poslednje vreme.

Partizan bi trebalo da ima samo jači trening protiv realno daleko slabijeg Spartaka. Doduše, crno-beli nemaju baš lepe uspomene sa poslednjeg gostovanja u Subotici, gde su slavili tek nakon preokreta u drugom poluvremenu, pošto su u jednom trenutku gubili i sa 17 poena razlike.

– Namučili smo se protiv Spartaka u Subotici, vratili iz značajnog minusa, i dosta potrošili. Sada smo u nešto drugačijem sastavu, ali se situacija generalno nije promenila, naravno, favoriti smo. S druge strane, bilo je utakmica u ovoj ligi koje su pokazale da ne možemo da igramo sa nekakvim kalkulisanjem kada je u pitanju energija. Oni se neće sami pobediti, nemaju nikakav pritisak i biće potpuno rasterećeni – oprezan je trener DŽikić, poučen iskustvom iz prethodnog kola i jedva izvojevane pobede posle produžetka na terenu Dinamika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari