Mesi: Real nije zaslužio Ligu šampiona 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

“Imamo tim koji može da pobedi svakoga ali to ne znači da smo favoriti. Želim taj trofej u Kataru zbog sebe, ekipe, zemlje Argentine. Šta će biti posle toga, ne znam. Nisam ni razmišljao o odlasku iz Barselone pa se desio. U fudbalu se stvari brzo menjaju”, rekao je Mesi u dužem intervjuu za argentinsku televiziju TyC

Iza njega je turbulent na sezona koja je počela prošlog leta trofejom Argentine na Kopa Amerika. Prvog posle skoro 30 godina

“Od prošlog leta su se desile stvari koje nisam mogao da zamislim. Uspeli smo da osvojimo Kopa Ameriku posle toliko godina čekanja. Bilo je to leto potpune sreće. Mislio sam da će sve ostati isto a onda se u Barseloni desilo to što se desilo. Za mene je to bila teška promena”, kaže Mesi.

Godinama je u domovini bio o glavni krivac što reprezentacija Argentine ne može ništa da osvoji. Zbog čega se privremeno i povukao iz nacionalnog tima.

“Mnogo puta sam rekao da nisu samo pobede bitne. Uradili smo mnogo stvari koje se nisu cenile kao što su plasmani u finala Mundijala ili Kopa Amerika. Imali smo loš tretman koji nismo zaslužili. Dosta smo uradili za reprezentaciju. Ne sećam se kada su ljudi u Argetnini bili tako srećni kao tokom Mundijala u Brazilu a onda se posle izgubljenog finala sve promenilo. Istina je da sam uvek davao sve od sebe. Nakon svega što se dešavalo i epohe u kojoj su me “ubijali” u javnosti zbog reprezentacije, morao sam da progutam neke stvari. Iz dana u dan na televizijama su se vrtele stvari koje nemaju veze sa istinom. Posle osvajanja Kopa Amerika sam razmišljao o tome i video sam koliko je svaki Argentinac srećan. Nastavio sam da igram za reprezentaciju zbog žene i dece. Zahvalan sam argentinskoj publici bez obzira da li me podržava ili ne. Mislim da me danas više poštuju nego ranije”.

Mesi ne može da prežali elminaciju od Real Madrida u Ligi šampiona.

“Želim da je ponovo osvojim i krivo mi je što nisam uspeo ove sezone. Bolji tim ne pobeđuje uvek. Bez želje da nekom oduzimam zasluge ali Real Madrid nije bio najbolji u Ligi šampiona. Ja vrlo dobro zna šta je Real Madrid. Ceo život smo bili rivali i znao sam šta može da nam se desi. Niotkuda su dali gol i okrenuli utakmicu. Znao sam i da će da nas napadnu u prvih 15 ili 20 minuta. Ako izdržiš to, onda se utakmica menja. Ali ako se desi nešto nepredviđeno ili padne gol, znao sam šta može da nam se desi kao što se desilo i Sitiju, Čelsiju, Liverpulu… Nije prvi put. Liga šampiona je takmičenje situacija, ne pobeđuje uvek najbolji. Postoje specifični momenti i psihološki trenuci kada vas i najmanja greška izbacuje. Oni koji su spremni za te situacije, dođu do finala ili postanu šampioni. U Realu su najbolje upravljali tim situacijama i zato su šampioni”.

Mnogi su osporavali da je zaslužio poslednju Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera na svetu a Robert Levandovski je to i javno rekao.

“Svako ima pravo da priča šta želi. Ne slažem se sa onim što je rekao ali me i nije mnogo briga. Smatram i dalje da je zaslužio Zlatnu loptu godinu ranije, ali prošle godine nije. Ja sam mu to rekao i neka to shvati kako želi. Ove godine je zaslužuje Benzema i nemam ni najmanju dilemu oko toga.

Posle Argentine, Mesi se i u Parizu susreo sa čestim zvižducima i nezadovoljstvom navijača njegovom igrom.

„Nije mi bilo lako ove godine u Parizu, nisam uživao u fudbalu koliko sam mogao ali uveren sam će se to promeniti. Poznajem klub, grad i znam da će sledeća sezona biti drugačija. Ta ljutnja navijača mi je neshvatljiva. Nije prvi put da je ekipa ispala iz Lige šampiona. Ne razumem zvižduke… Ali moram to da ostavim sa strane i da pokušam da pomognem da se situacija preokrene. Odmah su mi na pamet pala moja deca i šta će oni da pomisle. Nije mi se svidelo jer su oni morali to da slušaju. Srećom, nisu razumeli. Shvatili su da se nešto dešava ali ne i zašto. Oni i danas gledaju moje stare golove na Jutubu i srećan sam zbog toga”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari