Mesi završio sa Barsom 1Foto: EPA-EFE/ JUANJO MARTIN

Leo Mesi je odlučio da napusti Barselonu, izjavio je poznati španski novinar Manu Karenjo u jednoj od najslušanijih radio- emisija u Kataloniji „El Laguero“.

Lokalni mediji prenose da je Argentinac prekinuo pregovore oko novog ugovora i da je sada samo pitanje da li će uopšte odraditi još jednu, poslednju sezonu, ili će ga klub prodati tokom leta.

Nije tajna da je Mesi već duže vreme u sukobu sa predsednikom kluba Đozepom Bartomeuom, ali se u Kataloniji sve do sada verovalo da će na kraju ipak prevazići probleme i da će simbol Barse ostati u klubu do kraja karijere.

Tačka ključanja odigrala se neposredno uoči pandemije kada su španski mediji tvrdili da je Bartomeu čak unajmio botove koji su na društvenim mrežama pisali protiv Mesija.

Potom je u vreme korone delovalo da je došlo do otopljavanja odnosa kada je Argentinac prvi u klubu pristao na smanjenje plate zbog pandemije, a zatim poručio i da bi svi ostali igrači to trebalo da urade.

Zatim se činilo da će doći do konačnog pomirenja kada su Mesi i uprava započeli pregovore oko produžetka ugovora, a onda je iznenada ponovo „pukla tikva“.

– Pregovori oko produžetka Mesijevog ugovora počeli su jako dobro uz usaglašene stavove obe strane, ali najnoviji događaji i radikalno pogoršanje stanja u Barseloni naveli su Mesija da ih prekine – izjavio je Karenjo.

Glavni razlozi Mesijevog nezadovoljstva su navodno u lošoj transfer politici kluba.

Najbolji igrač Barselone po tvrdnji Karenja krivi isključivo upravu za slabe rezultate ekipe, iako nije tajna da je on jedan od odlučujućih faktora kod mnogih stvari u klubu.

Upravo je Mesi bio jedan od glavnih razloga što je uprava zimus smenila trenera Ernestea Valverdea iako je klub u tom trenutku bio prvi na tabeli.

Potom su se kao tačne ispostavile tvrdnje novinara da Kike Setjen nema autoritet u ekipi, a Barsa je sada druga na tabeli sa četiri boda zaostatka za Real Madridom. Sve ovo prema tvrdnji lista „Marka“ ukazuje na to da Barselonu čekaju teški dani, sa ili bez Mesija.

Ćavi kandidat za trenera

Bivši kapiten Barselone Ćavi Ernandez slovio je zimus za glavnog kandidata koji će na klupi naslediti Ernestea Valverdea. Tada je Ćavi odbio ponudu jer je smatrao da ne može napraviti rezultat usred sezone, pa se uprava okrenula Kike Setjenu. Španski mediji navode da bi sada upravo Ćavi kao legenda kluba mogao da bude autoritet koji će pomiriti zavađene strane u ekipi. Ćavi je nezvanično već dogovorio godišnju platu od šest miliona evra, ali će se za otkaz Setjenu čekati zvaničan kraj sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari