Micić i Džejms najbolji igrači 15. kola Evrolige 1Foto: EPA-EFE/ FRIEDEMANN VOGEL

Košarkaši Efesa i Monaka Vasilije Micić i Majk Džejms najkorisniji su igrači 15. kola Evrolige, preneo je danas sajt takmičenja.

Srpski košarkaš je u pobedi Efesa nad Baskonijom (87:72) upisao 24 poena (5/8 za dva poena, 3/5 za tri i 5/5 sa slobodnih bacanja), a dodao je i po četiri skoka i asistencije, kao i dve ukradene lopte.

Džejms je u pobedi Monaka na gostovanju kod Žalgirisa posle produžetka (107:98) zabeležio dabl-dabl učinak sa 20 poena i 14 asistencija. Upisao je i pet skokva.

Oba igrača ostvarila su indeks korisnosti 31.

Micić je bio najbolji strelac 15. kola, a najviše poena po utakmici Evrolige postiže Eli Okobo iz Asvela (17,1).

Najviše skokova u ovom kolu imao je igrač Crvene zvezde Ognjen Kuzmić (14), u porazu na domaćem terenu od Barselone (69:76), dok prosečno najviše skokova beleži Jorgos Papajanis iz Panatinaikosa (8,1).

Po broju asistencija Džejms je bio najbolji u prošlom kolu, a to mu je ujedno bio i rekord karijere.

Najbolji asistent dosadašnjeg takmičenja ostaje igrač Barselone Nik Kalates (5,7), koji ne igra zbog povrede.

Četvorica igrača – Nikolo Meli (Milano), Devin Buker (Fenerbahče), Dejan Davidovac (Crvena zvezda) i Kinan Evans (Makabi), imali su po tri ukradene lopte u 15. kolu Evrolige, a najbolji prosek ima Džon Braun iz Uniksa, sa 2,5 po meču.

Jan Veseli i Buker iz Fenerbaheča, kao i Džejms Gist i Kostas Adetokunbo iz Asvela imali su po tri blokade u prošlom kolu. Valter Tavares je najbolji u Evroligi sa prosečno 1,7 blokada po meču.

Džejms (Monako) i Mario Hezonja iz Uniksa, jedini su igrači sa dabl-dabl učinkom u 15. kolu Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari