Miciću NBA bliži od Reala 1Foto: EPA-EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Fakundo Kampaco gotovo izvesno napušta Real Madrid i karijeru nastavlja u NBA.

Minesota i Dalas su navodno spremni da pomognu sjajnom pleju da otplati šest miliona evra, koliko Real traži na ime obeštećenja za svog startnog organizatora igre, zbog čega će, izvesno, Madriđani morati da izađu na košarkaško tržište kako bi pronašli adekvatnu zamenu.

Španski list „Defensa sentral“ piše da trener Pablo Laso želi da dovede Vasilija Micića, a ukoliko u tome ne bude uspeo, usredsredio bi se na Skotija Vilbekina iz Makabija.

Sjajni srpski plej ima još godinu dana ugovor sa Efesom, koji je u doba korone obnovio saradnju sa gotovo svim nosiocima igre, zaključno sa Šejnom Larkinom.

Indikativno je to da još uvek ugovor nisu produžili sa Micićem, koji, pak, uveliko razmatra opciju odlaska u NBA.

Iako će „restart“ u najkvalitetnijoj i najbogatijoj ligi na svetu trajati do sredine oktobra, a pregovori sa igračima započeti početkom novembra, popularni Vasa je spreman da sačeka i razmotri sve opcije po kojima bi mogao da se priključi Filadelfiji koja na njega polaže prava ili da bude deo nekog od budućih trejdova.

U suprotnom, Micić bi radije ostao u Efesu; sa trenerom Erginom Atamanom ima otvoren i iskren odnos; turski stručnjak ima veliko poverenje u sjajnog pleja i pritom je igru prilagodio njegovim ofanzivnim potrebama i navikama.

U direktnoj komunikaciji, Micić ima tu slobodu da Atamanu u lice kaže sve što misli o taktici, pripremi utakmice, načinu igre…

A ovaj veoma ceni njegovu igru jedan na jedan, smisao za kreaciju, pritom je vrlo fleksibilan kada su u pitanju Micićeve izgubljene lopte i povremeno „šlepanje“ u odbrani.

Real će, ukoliko do odlaska Kampaca zaista dođe, imati milione za manevar na tržištu i veliko je pitanje da li bi Efes ostao imun na ponudu, s obzirom na to da Miciću ugovor sa klubom iz Istanbula ističe narednog leta.

Odbrana Superkupa u Africi

Košarkaši Tenerifa i Real Madrida igraće u prvom polufinalu Superkupa ACB lige, dok će se u drugom sastati Baskonija i Barselona, odlučeno je žrebom. Žreb je bio poludirigovan, pa tako Real, kao osvajač Kupa kralja i šampion Baskonija nisu mogli da se sretnu pre finala. Superkup je na programu 12. i 13. septembra na Tenerifima i biće prvo zvanično takmičenje naredne sezone u Španiji, dok će španska ACB liga startovati nedelju kasnije.Trofej brane Madriđani koji su slavili pet puta u Superkupu (2012, 2013, 2014, 2018, 2019), kao i Barselona (2004, 2009, 2010, 2011, 2015).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari