Mihailović novi rekorder ABA lige 1EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Crnogorski košarkaški reprezentativac postigao 46 poena u pobedi nad Megom i pretekao Milana Gurovića na listi strelaca.

Drugim rečima, Vladimir Mihailović dao je više od polovine timskih poena u današnjoj utakmici (83:70), čime je za malo nadmašio učinak Milana Gurovića. On je 2006. igrajući za Crvenu zvezdu zatrpao koš FMP-a Železnika (45).

Crnogorac je do istorijskog podviga došao za samo 31 minut na parketu. Tako što je za dva poena šutirao 7/12, trojke je gađao 5/9, a sa linije penala je imao sjajnih 17/19. Uz to je upisao sedam skokova i šest asistencija i na kraju imao indkes korisnosti od čak 50.

Mihailovićevih pet vezanih poena sedam minuta pre kraja meča su prelomili pitanje pobednika pošto je Mornar otišao na plus 11 i Mega više nije uspela da uhvati rezultatski priključak. Od saigrača su mu najviše pomogli Jeremić sa 14 i Lazić sa 12 poena, dok je najefikasniji u domaćem timu bio Nemanja Jović sa 19 poena

Trener Barana Mihailo Pavićević je tek posle utakmice saznao da je njegov 31-godišnji prvotimac Barana postao najbolji u regionalnom takmičenju.

“Rekoše mi da je Vladimir Mihailović novi rekorder ABA lige i da je prebacio broj poena Milana Gurovića. Nestvarna igra Mihailovića! On zna da ima maksimalno poverenje i da jedna ili nekoliko loših utakmica to kod mene ne mogu da promene”, rekao je Pavićević.

Mihailović je ponikao sadašnjem klubu, gde je odigrao prve dve seniorske sezone. Četiri godine bio je član Budućnosti, da bi u inostranstvu nosio dres Tubingena, Vircburga, Oldenburga, Ostendea, Anvila, Cmokija i Alsta. U Bar se vratio prošlog leta.

Ove sezone je uglavnom imao dvocifrene košgeterske učinke u regionalnom takmičenju, a najefikasnije partije su mu bile protiv Derbija i Crvene zvezde kada je ubacio po 26 poena. Danas je odigrao partiju karijere i postavio rekord koji će teško biti oboren u doglednoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari