Mijailović: Partizan našao rešenje za otplatu poreskog duga državi 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da su crno-beli pronašli način da regulišu poreska dugovanja.

Nedavno je objavljeno da klub iz Hunske duguje državi 649,7 miliona dinara, a Mijailović tvrdi da bi rešenje za problem moglo da bude „vredno poljoprivredno zemljište na severu zemlje“.

„Partizan se proteklih 20 godina bori sa poreskim dugovima. Kao što je poznato, nasledio sam poreski dug dolaskom u Partizan, kao i mnogo dugovanja prema igračima i radnicima kluba, a koji su do današnjeg dana isplaćeni. Sada intenzivno radimo na rešavanju preostalog poreskog duga. Poreski dug Partizana u ovom trenutku iznosi 649,7 miliona dinara“, izjavio je Mijailović za portal „24 sedam“.

Predsednik Partizana najavljuje da bi klub uskoro mogao da se dogovori sa državom o reprogramu duga.

„Rešenje ovog problema bi bilo sklapanje ugovora sa državom o reprogramu ovog duga. Kao kolateral ćemo ponuditi veoma vredno poljoprivredno zemljište koje se nalazi na severu Srbije, a već uveliko radimo na tome. U narednim danima, u koordinaciji sa državom ćemo realizovati ovaj posao. Tim zemljištem, koje je vrednije od poreskog duga koji ima Partizan, ćemo garantovati da ćemo kroz reprogram poreski dug isplatiti na vreme“, objasnio je Ostoja Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari