Mijatović u prvom timu Crvene zvezde 1foto:Starsport

Porazom u Turskoj od Trabzona (2:1), fudbaleri Crvene zvezde doživeli su sudar sa realnošću, koja je poprilično siva. U čitavoj hornologiji loših rezultata, pogrešnih poteza i kadrovskih rešenja, čini se da bi odluka da mladi Jovan Mijatović bude prekomandovan u prvi tim mogla da bude dobra i vizionarska.

Prema saznanjima Mozzart sporta, sedamnaestogodišnji reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama nagrađen je zbog odličnih partija u dresu Grafičara, od početka takmičarske godine, prekomandom u prvi tim.

U pitanju je izuzetno daroviti levonogi fudbaler, koji pokriva obe krilne napadačke pozicije.

Mijatović ima veoma nisko težište, solidnu brzinu i veštinu u tehnici driblinga i šuta.

Iako još uvek ima pravo da igra za omladince, na svom seniorskom debiju ove sezone u dresu Grafičara, iznenađujuće, nametnuo se kao jedan od najboljih igrača pod komandom trenera Marka Neđića, sa kim je sarađivao u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

Uprkos tome što je faktički nastupao kao 16-godišnjak (nedavno napunio 17 godina), postigao je pet golova, veliki broj njih je namestio, pokazavši se kao odlično rešenje u napadu Grafičara.

Miloš Milojević, šef struke seniora, odlučio je da ga nagradi prekomandom u prvi tim, a klub novim višegodišnjim ugovorom.

Mijatovć je odlučio da uzme des sa brojem devet, koji je donedavno nosio Milan Pavkov.

Mijatović će se treninzima priključiti odmah po povratku novih saigrača iz Turske sa gostovanja Trabzonu i već za nedeljni susret sa Napretkom će konkurisati da upiše debitantske minute.

Ponikao je u Crvenoj zvezdi, prošao maltene sve mlađe kategorije, standardni je kadetski reprezentativac Srbije i neko ko je tek trebalo da se dokazuje u omladinskoj konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari