Milan Borjan propušta kompletne pripreme Crvene zvezde 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

Milan Borjan se još uvek nije izjasnio da li će ostati golman Crvene zvezde i u narednoj sezoni, međutim, biće mu neuporedivo teže da se izbori za minutažu kod novog trenera.

Barak Bahar je telefonskim putem (što sigurno nije bio najbolji način) obavestio Milana Borjana da u narednoj sezoni neće biti prvi golman Crvene zvezde.

Samo saznanje veoma je pogodilo kapitena crveno-belih sa šestogodišnjim stažom na golu višestrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Borjan se nije još uvek izjasnio da li će prihvatiti promenjenu ulogu, odnosno, koliko će biti spreman da se sa novim golmanom (Omri Glacer prvi pik) bori za mesto startera, ali će svakako u tome biti sputan, barem tokom letnjih priprema, zbog obaveza u reprezentaciji Kanade.

Naime, dokazanog golmana prvo očekuju iskušenja u Ligi nacija, a potom i u Gold kupu.

Završni turnir Konkakaf Lige nacija igraće se od 15. do 18. juna, dok će najvažnije takmičenje Severne i Centralne Amerike biti organizovano od 24. juna do 16. jula.

S obzirom na to da će pripreme fudbalera Crvene zvezde startovati 19. juna, pod novim stručnim štabom, evidentno je da u prvoj fazi Borjan neće biti u prilici da se dokazuje pod nadzorom Baraka Bahara.

Borjan se našao spisku od 23 igrača za predstojeće finale Lige nacija koji je objavio Džon Herdman, a konkurenciju na startno mesto na gol-liniji predstavljaju mu rezervni golman Brajtona Tom Mekgil i čuvar mreže Minesote Junajted Dejn Sent Kler.

Kanađani u polufinalu 15. juna igraju sa Panamom, dok drugi polufinalni par čine SAD i Meksiko. Mečevi za plasman (finale i utakmica za treće mesto) zakazani su za 18. jun. Svi mečevi će biti odigrani na Elidžent stadionu.

Kanada je zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama jedan od domaćina Gold kupa, a igraće u grupi D zajedno sa Gvatemalom, Kubom i jednom od ekipa iz kvalifikacija.

Grupna faza će se igrati od 27. do 4. jula, a plasman će obezbediti dve prvoplasirane ekipe. Četvrtfinalni mečevi zakazani su za 8. i 9. jun, polufinale se igra 12. juna, a finale 16. juna u Los Anđelesu.

Milan Borjan sa Crvenom zvezdom ima ugvor do juna 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari