Milano za podizanje forme pred finiš ABA 1Foto: Euroleague

Neće po naglašeno pozitivnim stvarima zapamtiti ovosezonsko učešće u Evroligi na Malom Kalemegdanu.

Poslednji dupli program košarkaši Crvene zvezde odigraće kod kuće, na repertoaru im je prvo večerašnji susret sa Milanom (19.00), a potom će u halu „Aleksandar Nikolić“ stići izraelski Makabi.

Duel sa kvalitetnim rivalom poput Armanija za izabranike trenera Radonjića treba da bude samo najbolji vid pripreme za daleko važnije predstojeće utakmice na Jadranu.

Iako u poslednje vreme rezultatski štuca (tri poraza na poslednje četiri utakmice, čak dva evroligaška) italijanski velikan je ove sezone napravio evidentan pomak u najelitnijoj konkurenciji i jedino u slučaju neshvatljivo loše završnice (tri vezana poraza), neće se naći u Top 8.

– Milano u svojim redovima ima proverene igrače u borbi za visok plasman u ovogodišnjem izdanju Evrolige. U preostalim utakmicama bez obzira što nemamo rezultatski imperativ, želimo da damo sve od sebe i pokažemo svoj maksimum – istakao je trener crveno-belih Dejan Radonjić koji će večeras moći da računa na kapitena Branka Lazića.

Milano je sasvim sigurno poremetila teška povreda Malkolma Dilejnija, startnog plejmejkera, koji će propustiti ostatak sezone.

Amerikanac je bio na proseku od 10,9 poena i 3,9 asistencija, šutirajući za tri skoro 40 odsto.

Na poslednjim susretima protiv Baskonije i Barselone broj asistiranih poena naglo im je opao; takođe, učinak centarske linije bio je ispod proseka, uprkos tome što je Armani kao poslednje pojačanje doveo izvanrednog atletu Džeremija Evansa, koji može da pokriva obe centarske pozicije, iako je po vokaciji pre svega četvorka.

Milano na pomenutim utakmicama nije uspeo da prebaci 70 poena, a protiv Barse je za tri šutirao mizernih 13,3 odsto.

Rit na pregledima u sredu

Duop Rit jedini je košarkaš Crvene zvezde trenutno van protokola. Sudanac sa australijskim pasošem povredio je mišić zadnje lože na gostovanju Panatinaikosu i prema saznanjima Danasa u sredu će posle kontrolnih pregleda biti jasnije kada bi trebalo da se priključi saigračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari