Milojević: Cilj je osvajanje duple krune 1Foto: STARSPORT

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas na početku priprema za drugi deo sezone da je ekipa spremna i motivisana, da računa na sve igrače i ponovio da je cilj osvajanje duple krune.

„Titula i Kup, to se zna. Kakva god da je Crvena zvezda, u kakvoj god da je situaciji ima najviše ciljeve. Imamo dva takmičenja, u ovom trenutku očekujemo da damo svoj maksimum i ostvarimo naše ciljeve“, rekao je Milojević novinarima na početku priprema na stadionu „Rajko Mitić“.

Fudbaleri Zvezde počeli su danas pripreme za drugi deo sezone, predvođeni Milojevićem koji je nedavno preuzeo ekipu posle raskida saradnje sa Barakom Baharom. Na prozivci je bilo 27 igrača, a petorica igrača su sa svojim reprezentacijama na Kupu afrčkih nacija i Kupu Azije – Naser Điga, Kings Kangva, Osman Bukari, Žan Filip Kraso i In Bom Hvang.

Obraćajući se igračima u svlačionici, Milojević je rekao da se ciljevi znaju i da svi moraju ozbiljno da rade.

„Svi koji ste radili sa mnom znate dobro koji su nam ciljevi. Nemamo ništa drugo osim da radimo, da budemo vredni, da se držimo zajedno i imamo poštovanja među sobom, što je bitno. Biće teško, mislim da imamo kvalitet i da moramo da ispunimo ciljeve. Mislim da to zaslužujete. Prevashodno vam želim zdravlja, a ostalo ćemo da rešavamo u hodu“, naveo je Milojević.

Na pitanje novinara kako se oseća posle povratka u Zvezdu, Milojević je rekao da je njegov život vezan za klub.

„Od malih nogu, ovo je moja kuća, svaku put kad odem, odem sa nekim koferom, ali je taj kofer uvek spreman da se vrati. To mi je najveća životna satisfakcija, da Crvena zvezda uvek može da računa na mene, kad god bude bila potreba za mojim radom ja sam spreman. Ispred mene su novi izazovi, nadam se da ću im odgovoriti“, rekao je Milojević.

On je dodao da su igrači dobro radili tokom pauze, da su se osvežili i da su svi zdravi, osim malih problema koje ima Mirko Ivanić.

„Videćemo da ga malo poštedimo, svi ostali igrači su super, na zavidom nivou, vidi se da su radili i da su motivasni. Veličina kluba je da imate igrače na velikim takmičenjima, imao sam takva iskustva. Sa njima smo u svakodnevnoj komunikaciji, sve ide kako treba, samo da ne dođe do nekih povreda. Neće ništa izgubiti od fizičkih priprema, to su kvalitetni i dobri igrači, biće u takmičarskom ritmu što je bitno“, dodao je on.

Upitan o pojačanjima, Milojević je rekao da ima brojnu ekipu koja je pravljena za tri takmičenja i da je najbitnije raščistiti tim.

„Očekuju nas prvenstvo i Kup, imaćemo manji broj utakmica. Najbitnije je da račščistimo roster. Prelazni rok je živa stvar, mnogo stvari ne zavisi od nas. Ne mogu precizno da kažem, ali tu je skauting koji je zadužen za to, videćemo, u toku jednog dana može mnogo stvari da se promeni. Zvezda je u poslednjih šest meseci pokazala kako pojedini igrači mogu da eksplodiraju. Imamo dobru omladinsku školu, Grafičar, OFK“, naveo je on.

Milojević: Cilj je osvajanje duple krune 2
Foto: Starsport

Milojević je rekao da računa na sve igrače.

„Ko god je tu, ima kvalitet. Mnogo toga zavisi od njihovih igara, moraju da shvate da nema mnogo vremena za prilagođavanja, neki put se neki stranac malo bolje snađe. To su kvalitetni igrači, a u ostalo moraju da me uvere na terenu. Postoje treninzi i pripreme, volim da imam komunikaciju sa njima“, dodao je on.

Trener je rekao da je insistirao da na pripreme na Kipar povede mnogo mladih igrača. Ekipa će do 14. januara trenirati u Beogradu, a zatim će otputovati na Kipar, gde će na Pafosu boraviti do 2. feburara i odigrati pet pripremnih utakmica.

Milojević je rekao da će ekipa imati dobre uslove za trening i da se nada lepom vremenu.

Uoči nastavka sezone Zvezda zaostaje bod za večitim rivalom Partizanom, a Milojević je upitan šta misli o tome što mu prethodnik nije ostavio prednost na tabeli, kao što je on uradio kada je na kraju prvog mandata ostavio Dejanu Stankoviću 15 bodova.

„Nisam neko ko gleda u to šta je bilo. U ovom trenutku zaostajemo za Partizanom koji nam je glavni konkurent za titulu, bez potcenjivanja ostalih. Ove godine je kvalitetnije prvenstvo za razliku od prošle godine. Ne opterećujem se ni sa čim, uvek se zadesi da je moj dolazak kada su krizne situacije. Ne plašim se, verujem u svoj rad i svoje saradnike, najbitnije je da budemo zdravi a ostalo će biti kako treba“, rekao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari