Terzić: Najbolji ste i najplaćeniji igrači, titula je obaveza 1Foto: STARSPORT

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas svojim fudbalerima na početku priprema za drugi deo sezone da su najbolji i najplaćeniji i da moraju da osvoje šampionsku titulu.

„Mnogi od vas su radili sa novim starim trenerom Vladanom Milojevićem, a ko nije, da zna da će zahtevi biti na najvišem nivou. Očekuju nas teške pripreme što je normalno s obzirom kakav nas težak period očekuje do kraja maja i završetka šampionske trke. Dres koji nosite sve obavezuje, sve osim šampionske titule će razočarati armiju zvezdinih navijača. Rekao sam, kad se desi da ne uzmemo titulu, odlazim iz kluba i svi ljudi oko mene, pa vi vidite kako ćete i šta ćete ako ne budemo šampioni“, rekao je Terzić igračima.

Zvezda je počela pripreme za drugi deo sezone, u koji ulazi sa bodom zaostatka za prvoplasiranim Partizanom i novim trenerom Vladanom Milojevićem, koji je početkom godine zamenio Baraka Bahra, sa kojim je raskinuta saradnja.

„Najbolji ste, najjači, najkvalitetniji, imate najbolje uslove, najplaćeniji ste i sve osim šampionske titule ne dolazi u obzir. Verujem u vas i želim da vas zdravlje posluži. Slušajte trenera kao i u prošlom mandatu i nema zime. Čeka nas pet mesci, težak period, svi morate da se stavite u funkciju samo osvajanja titule. Prilagodite privatan život, način ishrane, života, treninga pa onih 90 minuta na terenu. Nadam se da ćemo sa osmehom završiti sezonu“, rekao je Terzić.

Milojeviću su se danas javila 27 fudbalera: Omri Glazer, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Balša Popović, Kosta Nedeljeković, Lazar Nikolić, Miloš Degenek, Uroš Spajić, Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović, Veljko Milosavljević, Milan Rodić, Viktor Radojević i Srđan Mijailović.

Na početku priprema su i Marko Stamenić, Gelor Kanga, Nikola Knežević, Jovan Šljivić, Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, Andrija Maksimović, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Vladimir Lučić, Uroš Kabić, Stefan Mitrović i Jovan Mijatović.

Crveno-belima će se ubrzo pridružiti Šerif Endiaje, Edmund Ado i Piter Olanjinka, dok su zbog reprezentativnih obaveza odsutni Žan Filip Kraso, Kings Kangva, Naser Điga, Osman Bukari i In Bom Hvang.

Pripreme sa prvim timom će obaviti i član omladinske ekipe Veljko Milosavljević, kao i Viktor Radojević i Andrija Maksimović, koji su prethodnu polusezonu proveli u Grafičaru. U prvu ekipu Crvene zvezde su prekomandovani i golman Balša Popović, kao mladi napadač Aleksandar Kahvić koji će takođe putovati na Kipar.

Zvezda će trenirati u Beogradu do 14. januara, a zatim će dan kasnije otputovati na Kipar, na Pafos, gde će boraviti 17 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica.

Rivali crveno-belima na zimskim pripremama biće kiparska Hloraka (17. januar), mađarski Zalaegeršeg (20. januar), subotički Spartak (24. januar) i lučanska Mladost (28. januar). Naknadno će biti objavljeno ko će biti poslednji rival na pripremama, 1. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari