Standardan: Filip Stojković Foto: STARSPORT

Naravno u Ljutice Bogdana se ne oslanjaju na obećanje Vengera.
– Nikada, ni privatno ni profesionalno, nisam kalkulisao. Dakle, ni protiv Kelna nećemo kalkulisati. Hoćemo da pobedimo – jasan je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

Ionako „vrelu“ atmosferu dodatno je podgrejala informacija sa kojim se sve problemima bore gosti.

– Bez obzira na njihovu situaciju na tabeli, mogu da pričam samo pozitivno o Kelnu. Znamo šta je Bundesliga, znamo šta je Keln i mi smo svesni toga. Činjenica da su pred utakmicu sa nama promenili trenera je motiv više za njihove igrače. Mislim da neće biti skrivalica i nečega što može da nas iznenadi. Odlučuju hrabrost, brzina, inteligencija, disciplina. Kada igrate protiv takvog tima morate da ogovorite na njihov način – tvrdi Milojević.

Dakle strateg crveno – belih ne uzda se u probleme gostiju, već u znanje svojih pulena.

– Mislim da imamo snage, neka igrači daju sve od sebe, neka uživaju u igri i videćemo na kraju kakav će rezultat biti. Šta god da se desi, oni su za mene junaci, doveli su Zvezdu gde jesu – poručuje Milojević i pokušava da „spusti loptu na zemlju“.

Upravo to, „spuštanje lopte“, tj. ulazak u duel sa Nemcima bez ikakvog imperativa, jer i ovim što su do sada uradili (ne samo) na evropskoj sceni fudbaleri Crvene zvezde su nadmašili (skoro) sva očekivanja. Trijumf nad Kelnom i „overa“ viza za evropsko proleće je samo jedan ogroman plus. Zapravo podvig koji se u LJutice Bogdana čeka već četvrt veka. Nemci su Nemci, ne smeju se potceniti (niti preceniti), ali večeras se Zvezda pita. Ne budu li uspeli, a daju svoj maksimum ništa im se ne sme zameriti. Naprotiv.

Keln u Beogradu sa 11 "profesionalaca"

Situacija sa sastavom Kelna i gora je nego što se najavljivalo prethodnih dana. Naime, ekspedicija nemačkog tima stigla je u Beograd sa svega 14 igrača i dva golmana. Od tog broja, samo je 11 profesionalaca među igračima. Keln će na stadion „Rajko Mitić“ izaći bez čak 11 povređenih igrača u utakmici u kojoj im jedino pobeda donosi prolaz u šesnaestinu finala Lige Evrope. Na spisku povređenih su nemački reprezentativac Jonas Hektor, Marko Heger, Marsel Rise, DŽon Kordoba. Novi trener Štefan Rutenbek, koji je zamenio smenjenog Petera Štegera baš pred meč u Beogradu, prvom timu je priključio čak trojicu igrača iz amaterske ekipe Kelna Birka Risua, Anasa Uahimu i debitanta Isamila Jakobsa.

Nemci na „jug“ ili napolje’]

Iako postoje nezvanične informacije da su pristalice „jarčeva“ došle do nekih karata i mimo zvaničnog paketa za gostujući klub, u Zvezdi ne očekuju značajno veći broj navijača od planiranog. Naime, pojavila se informacija da su navijači Kelna došli u posede 500 do 700 ulaznica mimo predviđenog kontigenta za navijače gostiju. Ipak, ukoliko se te informacije potvrde u Zvezdi imaju rešenje – kako je juče rečeno ukoliko se na stadionu primete navijači „jarčeva“ na bilo kojoj tribini osim predviđenog „kaveza“ na „jugu“ oni će biti premešteni tamo, ili će biti izvedeni sa stadiona.

Grupa H’]

Crvena zvezda – Keln (21.05), Arsenal – BATE (21.05)
1. Arsenal 5 3 1 1 8:4 10
2. Crvena zvezda 5 1 3 1 2:2
3. Keln 5 2 0 3 7:7
3. BATE 5 1 2 2 6:10 5