Milojević džentlmen: Hvala Vranjancima, na gostoprimstvu koja zaslužuje „čistu 10“ 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC (Arhiva)

Bez većih problema, gotovo „treći tim“ Crvene Zvezde porazio je u šesnaestini finala Kupa Srbije na stadionu „Jumko“ domaći Dinamo sa 2:0 (1:0).

Domaća ekipa za 90 minuta uputila samo dva šuta van okvira gola i delovala potpuno nemoćno u meču sa najtrofejnijim klubom.

– Hvala Vranajcima ne velikom gostoprimstvu i svemu što su učinili da naš tim dočekaju na najbolji način. Probali smo da igramo sa igračima koji trebaju da u buduće nose dres našeg tima. Fudbalerima Dinama želim uspešnu borbu za opstanak u Super ligi Srbije, i želim da i naredne sezone na novom stadionu gostujemo ovde – rekao je na press konferenciji posle utakmice trener Vladan Milojević, zadovoljan atmosferom na stadionu Jumko, gde je njegov tim nastupio.

Statistički podaci govore da je Zvezde, imala posede lopte od 62 procenta, dok je domaći tim uputio sama dva šuta i to van okvira gola beogradskog tima (Propadalo u prvom i Suraka u drugom poluvremenu).

Tim iz Beograda mogao je do i još ubedljvije pobede u Vranju, ali je sudija Novak Simović (Lovćenac) poništio gol zbog ofasjd situacije kada je mrežu domaćina pogodio Srnić.

Posle utakmice trener domaće ekipe Radmilo Javonavić, koji je na klupi menjao suspedovanog Antića izjavio je da se „tim iz Vranja okreće subotnjem meču sa Bačkom, u Super ligi Srbije te da su ga neki igrači zadovoljili, a pojedini mladi razočarali“.

Junak utakmicebio je golman domaćih Uroš Djurić koji je sprečio svojim odbranima „potpunu katastrofu nesposobnog i fizički neprepremljenog domaćeg tima, koji je nastupio u oslabljenom sastavu“, ocena je navijača „žutih“.

Prema informacijama iz Policijske uprave u Vranju (PU) i jedinice Žandarmerije na stadionu Kompanije „Jumko“ bilo je prisutno do 4.000 gledalaca. Nije zabeležen, kako je novinaru Danasa posle utakmice potvrdjeno, „ni jedan incident medju navijačima“, osim jednog „vatrenog udara koji se desio na početku drugog poluvremena“, od strane „delija“.

Od prepodneva u Vranju bile su pojačane mere bezbednosti od strane pripadnika MUP, kao i na samom stadionu.

Šesnaestina KUP-a Srbije u fudbalu. Dinamo – Crvena Zvezda 0:2 (0:1). Strelci Stoiljković u 15. i Joveljić u 62. Stadion „Jumko“. Gledalaca blizu 4.000.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari