Milojević: Hoćemo Kup Srbije 1Foto: STARSPORT

Kup Srbije je jedini trofej koji iz domaćih takmičenja nedostaje treneru Crvene zvezde Vladanu Milojeviću.

Zbog toga ne treba da čudi što je šef struke crveno-belih na konferenciji za medije povodom meča Kupa Srbije protiv Mačve (18.00) na „Rajku Mitiću“ pričao kao da se odlučuje pobednik takmičenja, a ne ko će tek proći u četvrtfinale.

– Kup je veoma bitan za nas, daćemo sve od sebe da dođemo do završnice i da se borimo za trofej. Mačva je ekipa čija pozicija na tabeli u domaćem prvenstvu, ne prikazuje njihov realan kvalitet. Uz vredan rad i trenera Aničića koji je iskusan i koji je već ostvarivao uspehe sa Mačvom, utisak je da ih očekuju bolji rezultati. Kup utakmice nemaju dodirne tačke sa prvenstvom, tako da treba da budemo oprezni. Spremali smo se tokom reprezentativne pauze, radimo dobro, imamo reprezentativce koji su se vratili, kao i neke koje čekamo da dođu. Želimo da osvojimo Kup Srbije – rekao je Milojević.

Iako se Mačva, po rečima Milojevića, pokazala kao jak rival, u Beogradu se ipak zna ko je favorit.

– Oni su prevashodno ekipa koja ima težak domaći teren i publiku koja je orijentisana ka lokalpatriotizmu sa velikim brojem igrača iz Šapca ili okoline. Svi oni žive za Mačvu. Međutim, videli smo i u prvenstvu da su neugodan tim, ušli smo u paniku, ali smo uspeli da trijumfujemo. U svakom slučaju verujem u moje igrače – dodao je Milojević.

Strateg Zvezde istakao je i da njegovi igrači ovim mečom započinju težak poslednji ciklus jesenjeg dela sezone pošto će u mesec dana odigrati osam utakmica.

– Nemamo vremena za treninge. Uspeli smo u pauzi i bez reprezentativaca da odradimo dobar posao, ali su nam to neki poslednji ozbiljni treninzi pred zimsku pauzu. Sve posle ovog će se bazirati na oporavku igrača i pripremama za naredne utakmice. To je sport, prilagodićemo se tome na najbolji mogući način – zaključio je Mlojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari