Milojević: Mora mnogo bolje 1

Košarkaši Mega Leksa i Cibone susreće se danas po treći put ove sezone, ovoga puta u okviru 9. kola D grupe Košarkaške Lige šampiona, takmičenja u kome obe ekipe imaju identičan skor (dve pobede i šest poraza).

Ružičasti odlaze u Zagreb bez povređenog Alfe Kabe, kao i Kostje Mušidija koji je zbog bolesti ostao u Beogradu. Trener Mega Leksa Dejan Milojević ističe da će ekipa morati da odigra daleko kvalitetnije nego u prethodnim mečevima.

– Trenutno se nalazimo u seriji gostovanja i pri tome imamo zdravstvenih problema zbog kojih neće igrati Kaba i Mušidi. Prethodno smo izgubili za nas veoma bitan meč u Skoplju protiv Karpoša a već nas očekuje put u Zagreb. Cibona je vrlo kvalitetna ekipa koju predvodi fantastični Žižić. Igrali smo sa njima dva puta ove sezone i znamo šta nas očekuje. Moraćemo da odigramo daleko kvalitetnije u odnosu na prethodne mečeve. Bitno je da pronađemo način da branimo Žižića bolje nego što smo to uradili u poslednjem meču u Mitrovici. Ukoliko to uspemo, onda verujem da možemo da dođemo u situaciju da se borimo za pobedu u Zagrebu koja bi nam puno značila za samopouzdanje – izjavio je Milojević.

U prva dva međusobna meča ove sezone, svaka ekipa je ostvarila po jednu pobedu. Stefan Glogovac kaže da se dve ekipe dobro poznaju, a da probleme sa povredama njegov tima treba da iskoristi kao motivaciju.

– U pitanju je veoma kvalitetna ekipa koja beleži odlične rezultate u ABA ligi. Pokušaćemo da zaustavimo njihove najbolje igrače Žižića i Šakića, čime bi znatno povećali naše šanse za pobedu. Imamo problema sa povredama, ali to ne sme da nas zaustavi već mora dodatno da nas motiviše da damo sve od sebe – rekao je Glogovac.

Mulaomerović veruje u svoj tim

Trener Cibone Damir Mulaomerović rekao je pred današnji susret da je Mega agresivna ekipa i da njegov tim računa na podršku publike. „Igrali smo nedavno s njima. Pobijedili smo u regionalnoj ligi, no ovo je nova utakmica. Radi se o dobroj ekipi. Nama ova utakmica dolazi dosta brzo poslije Krke. Nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti kako bismo odigrali što bolju utakmicu. Radi se o dosta agresivnoj ekipi, ali ja se nadam da uz pomoć publike i više ljudi u dvorani, možemo odigrati dobro“, kazao je Mulaomerović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari