Milojević: Sad je bitan svaki bod 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda po rečima trenera Vladana Milojevića namerava i da posle utakmice 12. kola Superlige protiv Rada (20.00) zadrži čelnu poziciju na tabeli.

– Prošla je prva faza, zahuktavanje, sad dolazimo u ključni deo sezone, svaki bod je bitan sada, a naglašavam opet da nam je prvenstvo prioritet – rekao je Milojević.

Trener crveno-belih ne krije da će sigurno odmoriti neke igrače zbog toga što već u utorak dolazi meč Lige šampiona protiv Totenhema. Milojeviću s druge strane problem pravi i to što su se pojedini igrači tek juče vratili sa reprezentativnih obaveza koje su imali u dalekim zemljama (Ben, Degenek, Borjan).

– Telefonski znam da su svi ok, ali videćemo kad se vrate. Drago mi je što su dobro igrali, ističem pobedu Kanade protiv SAD i sjajne Borjanove odbrane. I Degenek i Ben su zabeležili pobede i dobro odigrali. Reprezentativni mečevi su kao nekad kad se išlo u vojsku. Niko vas ne pita da li volite, jednostavno morate. Ti igrači su dosta opterećeni psihički i fizički i ponekad im nedostaje dva, tri dana sa porodicom. Ali, to je cena profesionalizma – dodao je Milojević.

Šef struke Zvezde upozorio je i da protiv Rada ne sme biti opuštanja jer je u pitanju „težak rival“.

– Rad ima dosta kvalitetnih, iskusnih i dobrih igrača. Siguran sam da je i njima značila pauza nakon promene trenera. Kolega Dragan Radojičić je prošle sezone radio dobar posao sa Proleterom, vide se pomaci, možda ne u rezultatu, ali sugurno će doći da odigraju rasterećeno. Moramo da budemo obazrivi, ali očekujem lepu utakmicu – zaključio je Milojević.

Derbi na Banovom brdu

Derbi kola igra se večeras na Banovom brdu u Beogradu gde Čukarički dočekuje Vojvodinu (18.00).

– Odlučiće dispiclina i koncentracija. Igramo slično, napadački, mislim da će nijanse prevagnuti. Isto tako, smatram da ni jedan tim neće dominirati tokom čitavog meča. Nama mnogo znači činjenica da smo neke od prethodnih mečeva dobijali u finišu, ali isto tako znali smo i da odbranimo rezultat kad je trebalo. E, sad, protiv Vojvodine ćemo igrati pod većim pritiskom, tabela sve govori o kvalitetu Novosađana – rekao je štoper Čukaričkog Darko Puškarić koji je od 2014. do 2017. igrao u Vojvodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari