Milošević: Iznerviralo me je amatersko suđenje 1Savo Milošević Foto: STARSPORT

„Iznervirao me je amaterski nivo suđenja. Mi smo izašli da igramo prijateljsku utakmicu, ja sam to stalno ponavljao, a posle 15 minuta smo shvatili da ne možemo da igramo prijateljski, jer protivnik igra tako kako igra. I to smo prihvatili, onda igramo takmičarsku utakmicu“, rekao je Milošević novinarima.

Partizan je pobedio s 1:0 golom Nemanje Jovića.

Milošević je kazao i da sudije nisu dorasle tom nivou utakmice.

„Ako igramo tako onda je utakmica profesionalna, a tada svi akteri na terenu moraju da budu profesionalni. Ovo je nivo koji je amaterski i zato ne možemo ozbiljno pristupiti utakmici ako na terenu imamo aktere koji nisu dorasli takvom takmičenju“, rekao je Milošević i dodao da rezultat u ovom slučaju „nije bitan“.

Upitan da li mu je zasmetalo ponašanje trenera protivničkog tima, Milošević je rekao da se nikome neće mešati u posao.

„On samo radi svoj posao. Imali smo mi i ‘žešćih’ utakmica na pripremama na Zlatiboru i Sloveniji, ako pričamo o startovima i agresiji. Neću im se mešati u posao, jer ni ja ne dozvoljavam da se meni bilo ko meša u posao. Ovde se radi o elementarnim stvarima“, kazao je Milošević.

Trener Partizana rekao je i da su povrede igrača poslednja stvar koja treba da se dešava na prijateljskim utakmicama.

„Da smo mi odgovorili na isti način, verovatno bi došlo do tuče ili do nekih startova koji bi uzrokovali ozbiljne povrede. Nama to ne treba, kome su potrebne povrede igrača na pripremnim utakmicama“, rekao je trener crno-belih.

On je rekao i da je zadovoljan kako su njegovi igrači reagovali na novonastale uslove na terenu.

„Zadovoljan sam kako su momci istrčali, kao i njihovom reakcijom. Dali smo i gol koji ne znam zašto su poništili, ali reagovali smo, nije problem ni da igramo takmičarske utakmice. Voljni momenat ćemo uvek imati, to nam je obaveza, sve i da su igrali loše ne bi bilo bitno. Imali smo teške treninge i nismo ih odmarali za ovu utakmicu“, kazao je Milošević.

Trener Partizana rekao je i da su mladi igrači pokazali da su s razlogom tu i da je primetan njihov kvalitet.

„Svako od njih poseduje kvalitet i nisu slučajno tu, to smo videli i kroz treninge i to je najbitnije. Rekao sam i njima da je potpuno nebitno kako će odigrati, jer znamo njihov kvalitet. Bitno je da vidimo koliko na koga možemo da se oslonimo i da procenimo potencijal svakoga od njih. Kada će biti spremni za prvi tim, videćemo, svi su potvrdili svoj potencijal“, ocenio je Milošević.

On je prokomentarisao i Miljana Škrbića, za kojeg mediji prenose da je na probi u Partizanu i rekao da će analize pokazati koliko vremena će biti potrebno da ga u potpunosti pripreme.

„Jako zanimljiv igrač, ono je što nama treba. Osim što je njegov takmičarski ritam na niskom nivou. Uradićemo analize da bismo videli u kakvom je stanju i koliko vremena će nam biti potrebno da ga dovedemo na ozbiljan fizički nivo“, završio je Milošević.