Mlada košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo izgubila u četvrtfinalu SP od Francuske 1Foto: Pixabay/DarkoStojanovic

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nije večeras uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva za igrače uzrasta do 19 godina, pošto je u Debrecinu u četvrtfinalu izgubila od Francuske sa 59:98 (17:27, 10:29, 12:27, 20:15).

U ekipi Srbije najefikasniji su bili Filip Borovićanin sa 13 poena uz 11 skokova i Lazar Đoković sa 13 poena uz sedam skokova. Ilija Milijašević dodao je 11 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Marko Šarenac osam poena i sedam skokova.

Francusku su predvodili Melvin Ažantja sa 23 poena i Zakari Peran sa 18 poena i devet skokova. Noa Penda dodao je 11 poena i šest skokova, a Aleksandre Dam Sar 10 poena.

Srpski tim vodio je kratko na početku utakmice, 7:2, ali je posle toga Francuska pojačala i kako je utakmica odmicala uvećavala je prednost.

Poluvreme je završeno vođstvom Francuske 56:27, a početkom četvrte četvrtine ta ekipa stekla je najveću prednost na utakmici od 49 poena – 88:39. Do kraja utakmice Srbija je uspela neznatno da smanji zaostatak, pa će u subotu igrati u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

Prvi protivnik Srbiji biće Japan, a u drugom meču igraju Argentina i Kanada.

Francuska će u subotu u polufinalu igrati protiv selekcije SAD, a u drugom polufinalu igraju Španija i Turska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari