Rukometna reprezentacija Srbije savladala je u Zaječaru Farska Ostrva – 39:20 (17:12), u devetom kolu takmičenja u kvalifikacionoj Grupi 2 za plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji. Srbija je pobedom u meča sa Farskim Ostrvima stigla na korak do EP, ali će morati da sačeka kraj kvalifikacija da bi osigurala plasman.

Kao što se i očekivalo, rukometaši Srbije nisu imali težak posao. Protiv ekipe skromnog znanja igrali su dopadljivo, bolje u drugom nego u prvom poluvremenu. Gosti sa Farskih Ostrva poslužili su selektoru Srbije Jovici Cvetkoviću da odmori iskusnije igrače i pruži šansu mlađima. Poslednji meč kvalifikacija Srbija igra u gostima, sa Italijom u subotu 20. juna, u Trstu. U Grupi 2 Rusija je već obezbedila plasman, a drugi učesnik EP biće odlučen između Srbije i Bosne i Hercegovine. BiH danas igra na svom terenu protiv Rusije, a zatim se 20. juna sastaje u gostima sa Farskim Ostrvima. EP održaće se u januaru 2010. godine u Austriji.

 

Marjanović ponovo predsednik UO RSS

Predsednik rukometnog kluba Partizan Velimir Marjanović ponovo je izabran za predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije na Skupštini koja je održana u Zaječaru. Kako se navodi u saopštenju Rukometnog saveza Srbije, Marjanović je jednoglasno izabran za predsednika UO RSS, dok je za predsednika Skupštine ponovo izabran Dragan Bukvić, a protivkandidat je bio Vladan Jovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari