Mladen Krstajić preuzeo Makabi iz Tel Aviva 1Mladen Krstajić Foto: Beta

Trebalo bi čestitati ljudima koji vode računa o trenerskoj karijeri Mladena Krstajića. Praktično od samog početka, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, ni na jednom mestu nije uspevao da se dokaže na poziciji šefa struke, kako reprezentacije Srbije, kasnije TSC-a, a čini se da je svakim narednim angažmanom bivao nagrađen „iz nepoznatih razloga“. S tim u vezi, nekako ni ne čudi da je Krstajić imanovan za novog trenera Makabija iz Tel Aviva.

Makabi je žarko želeo da vrati Vladimira Ivića sa kojim je ostvarivao odlične rezultate u njegovom prvom mandatu na klupi, međutim nekadašnji trener solunskog PAOK-a nije bio raspoložen za povratak u Tel Aviv.

Nastavili su u Makabiju da traže rešenje za upražnjeno mesto; u međuvremenu, ekipa je beležila slabe rezultate, trenutno je na deset bodova zaostatka u odnosu na lidera u šampionatu Izraela, Hapoela Ber Ševu.

Mič Goldahar, predsednik Makabija, na kraju je odlučio da angažuje Mladena Krstajića.

„Mladen ima sve kvalitete koje cenimo mi u Makabiju: radnu etiku, profesionalizam i želju za pobeđivanjem. Te osobine su lansirale Krstajića u vrh evropskog fudbala i klub će sa njim ostvariti svoje ciljeve. Želimo dobrodošlicu Mladenu i njegovim saradnicima. Svi zajedno ćemo im biti najveća podrška“, poručio je Goldahar.

I sam Krstajić, obratio se tamošnjoj javnosti preko klupskog sajta.

„Hvala predsedniku Miču na ukazanom poverenju da vodim Makabi. Meni je čast što sam se pridružio najuspešnijem klubu u Izraelu, koji ima veliku istoriju i tradiciju. Kao što sam to činio tokom celog života, radiću naporno i predano i jedva čekam da počnem, jer je mnogo posla ispred mene“, naveo je Krstajić.

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije je doveo sa sobom i saradnike, pa će mu pomagati Vladimir Radenković, Stefan Janković i profesor Marko Stojanović, koji će mu se pridružiti narednih dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari