Mladi basketaši Srbije otputovali u Kinu na Svetsko prvenstvo 3x3 1Foto: KSS

Kineski grad Si-An će od 3. do 7. oktobra biti domaćin prvog FIBA 3×3 Svetskog prvenstva za basketaše do 23 godine. Srbija je dobila poziv da sa odgovarajućom muškom selekcijom učestvuje na ovoj velikoj smotri, a sve na osnovu dobrog plasmana na FIBA listi naših igrača u ovom uzrastu.

Našu zemlju će u Kini predstavljati Marko Milaković, Luka Stefanović (obojica nastupali za Srbiju na Mediteranskim igrama 2018), Miloš Novaković (nastupao za juniorsku 3×3 reprezentaciju 2016. i 2017. godine) i Janko Rakonjac, dok je sa ekipom i selektor muških basket selekcija Goran Vojkić.

Reprezentacija Srbije se nalazi u grupi C sa selekcijama Slovenije, domaćina Kine, Turkmenistana i Filipina.

Prvi mečevi Srbiju očekuju već u sredu 3. oktobra. Od 17.40 sati po lokalnom (11.40 po srednjeevropskom) vremenu protivnik Srbije biće ekipa Turkmenistana, dok će od 20.50 časova (14.50 po našem vremenu) odmeriti snage sa selekcijom Filipina.

Nakon prvog dana takmičenja „orlići“ će imati četvrtak kao dan odmora, da bi u petak 5. oktobra igrali protiv Kine od 12.30 po srednjeevropskom vremenu, a zatim i protiv Slovenije od 14.20.

Po dve ekipe iz svake grupe prolaze u četvrtfinale koje će se igrati u nedelju 7. oktobra 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari