Mnogo lufta pod košem 1Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

Perfektan učinak tokom priprema, podebljan trima pobedama u Superkupu, kao i osvojenim peharom, nekako je pečatiran trijumfom u Veneciji na startu Evrokupa (63:66).

Uprkos tome, iako je sam početak sezone, osnovni utisak iz jednog od najlepših gradova na svetu jeste taj da će Andrea Trinkijeri sasvim sigurno u narednih mesec ili dva napraviti određene kadrovske promene, pogotovo ukoliko pojedincima prosečne partije postanu ustaljena praksa.

U Veneciji je bilo evidentno da se neigranje Radeta Zagorca i te kako odražava na igru Partizana, pogotovo kada je šut sa distance u pitanju. Markus Pejdž se iskristalisao kao možda i najpouzdaniji šuter (u Veneciji šutirao 4/9 za tri, ostali 3/13), međutim bez Zagorca (rovit) i sa potpuno indisponiranim Žanisom Pejnersom, Trinkijeri je najčešće morao da igra sa tri beka u petorci (protivnik često stajao u zonu i provocirao šut).

U skladu sa činjeničnim stanjem i ne čudi što italijanski stručnjak nastavlja potragu za naslednikom Vanje Marinkovića. Ono što je takođe bilo evidentno u Veneciji odnosilo se na alternacije Mozlija i Tomasa pod košem. Artjom Parahutski (postoje tvrdnje da je najplaćeniji ove sezone) i Nikola Janković trenutno ne deluju kao adekvatne opcije na petici i zamene Mozliju sa kojim Partizan dobija na defanzivnoj čvrstini i snazi na samom obruču u oba pravca.

Stefan Birčević je trenutno možda i jedina opcija na četiri u širenju igre i s tim u vezi ne bi bilo iznenađenje da Partizan u dogledno vreme potraži neka nova rešenja pod košem.

Trinkijeri: Nedovoljno fokusirani

Pobedom na startu Evrokupa i to u gostima trener Andrea Trinkijeri sigurno može biti zadovoljan, međutim kada je sama igra u pitanju, italijanski stručnjak bio je potpuno realan.

„Teška utakmica. Nijedna ekipa nije uspela da postigne više od 20 poena u bilo kojoj četvrtini. Bilo je izgubljenih lopti, promašenih slobodnih bacanja, skokova i drugih stvari. Iskreno, mislim da smo zaslužili pobedu, jer smo kontrolisali meč 40 minuta. Sigurno je trebalo da na bolji način završimo drugu četvrtinu, zbog čega sam bio ljut, jer kada napravite sebi dobru priliku, ne treba da je tek tako propustite. Bili smo slabašni, nedovoljno fokusirani i dopustili smo im da se lako vrate. Zato smo morali da se borimo čitavo drugo poluvreme. Bila bi potpuno drugačija utakmica da smo zadržali 10-12 poena prednosti, ali za prvu utakmicu u gostima, protiv teškog protivnika, ovo je dobra pobeda“, istakao je Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari