Moguć još jedan meč Crvene zvezde i Partizana 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Večiti rivali potencijalni protivnici u fudbalskom Kupu Srbije.

Crvena zvezda i Partizan završili su prošle subote s međusobnim duelima u prvenstvu, tako što su dva puta odigrali nerešeno a jednom slavila ekipa sa „Rajka Mitića“, ali nije isključeno da ponovo odmere snage do kraja sezone. U slučaju da ih ovog utorka spoje „loptice“ na žrebanju polufinalnih parova Kupa Srbije.

Na putu ka Top 4, Zvezda je izbacila Inđiju, Radnički iz Niša (na penale) i TSC, Partizan je eliminisao Trajal, Dobučicu i Loznicu, a u slučaju da im se ukrste putevi to će biti repriza prošlogodišnjeg finala, u kom su crveno-beli posle titule osvojili i drugi domaći trofej, zahvaljujući boljem izvođenju penala.

Od osamostaljenja Srbije, klub iz Humske odneo je sedam pobedničkih pehara u masovnijem tamičenju – poslednji put 2019. godine, dok je njegov večiti rival to učinio četiri puta. Vojvodina je u dva navrata postigla isti uspeh, a Jagodina i Čukarički po jednom.

U sezoni 2021/2022. do polufinala su stigli i Vojvodina i Novi Pazar. Novosađani zahvaljujući pobedama protiv Jagodine, Javora i Rada, a Pazarci trijumfima nad  timom Budućnosti iz Dobanovaca, Bačkom i Metalcem.

Mečevi za plasman u finale biće odigrani 11. maja, a zadnji susret zakazan je za 26. maj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari