Moguć srpski duel na početku 1Foto: EPA / IAN LANGSDON

Prvi protivnik Novaka Đokovića na turniru u Majamiju biće pobednik susreta između Miše Zvereva i Benao Pera.

Nijedan od dvojice tenisera do sada nije uspeo da nadigra srpskog asa, koga bi već u narednom kolu mogao da sačeka sunarodnik Filip Krajinović. Krajinović, koji je došao do najboljeg plasmana na ATP listi u karijeri, u prvoj rundi je slobodan dok se u drugom sastaje sa kvalifikantom. I Novak Đoković, i njegov mlađi sunarodnik u trećem kolu mogli bi da ukrste reket sa Keijem NIšikorijem, ili Huanom Martinom del Potrom dok su dalji projektovani protivnici Grigor Dimitrov, u četvrtfinalu, odnosno Marin Čilić, u polufinalu.

Rodžer Federer, koji je postavljen za prvog nosioca, nalazi se u drugoj polovini žreba, i već se nagađa da bi u Majamiju mogla da se vidi repriza finala u Indijan Velsu između Del Potra i švajcarskog igrača, kome je potrebno da stigne do četvrtfinala da bi zadržao prvo mesto na ATP listi. U Federerovoj polovini kostura nalaze se lakši protivnici pa bi on trebalo da ima jednostavniju putanju u odnosu na Del Potra ka završnici. Neki od mogućih protivnika najboljeg tenisera sveta su Fernando Verdasko, Karenjo Busta, Kevin Anderson, Kajl Edmund, Aleksandar Zverev…
Za Novaka Đokovića turnir u Majamiju je jedan od najuspešnijih.

Srpski teniser bio je pobednik u 30 od 31 meča koliko je tamo odigrao, i bio je osvajač u pet navrata, poslednji put 2016. Prošle sezone nije igrao zbog povrede.
Od ostalih srpskih igrača u Majamiju nastupaju Miomir Kecmanović koji u prvom kolu igra protiv Denisa Istomina, zatim Dušan Lajović, koji se sastaje sa Horasijom Sebaljosem, odnosno Viktor Troicki sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari