Mora bolje, a da li i može? 1Sejduba Suma (desno) Foto: STARSPORT (arhiva)

Ako se pobedi, kao ni poklonu, u zube ne gleda onda je Partizanova misija u prvom meču sa Moldeom uspela, jer crno-beli nisu dozvolili norveškom timu da ih počisti na domaćem terenu (2:1), kao što je to pre nekoliko nedelja uradio sa Čukaričkim.

Međutim, tek idu ključnih 90 minuta borbe za Ligu Evrope, a gostinski gol rivala i slaba igra crno-belih – u prvom poluvremenu meča u Humskoj čak očajna – kost su u grlu svakog objektivnog navijača ovog kluba. Trenera Sava Miloševića, takođe.

– Kako se sve dešavalo i šta smo danas prikazali, rezultat 2:1 je spektakularan u odnosu na našu igru i to je jedino što može da nas raduje, jer moji igrači i ja znamo da možemo mnogo bolje… Prvo poluvreme bilo je jedno od lošijih od kada sam u Partizanu. Neshvatljivo loše – rekao je Milošević a onda i objasnio zašto.

– Postojala je prevelika želja, pa smo možda ušli u mentalnu blokadu. Teško je kad osećate taj psihološki pritisak, težinu utakmice i pri tome imate protivnika koji igra komotno. Znali su da će biti maksimalno zaštićeni od strane sudija, to je jedino opravdanje koje imam za momke, mimo naše indolentnosti… Pored toga što se osećamo kao pastorčad u našoj državi, imamo isti takav tretman i od strane UEFA, jer ekipe koje dođu na naš stadion se osećaju kao kod kuće i što se tiče ambijenta i što se tiće suđenja. Ne znam kako smo uopšte još živi takmičarski u četvrtom kolu.. – zapitao se Milošević.

„Parni valjak“ sledećeg četvrtka ne ide spokojan na sever Starog kontinenta i zato što: štoperski par Ostojić – Pavlović nema dostojnu zamenu, pa izostanak jednog od njih ima potencijalno tragične posledice; desnom beku Miletiću fale brzina i probojnost da bude još korisniji u oba pravca; standardni član tandema zadnjih Zdjelar ne ide napred koliko ume, a njegov kompanjon Šćekić zna da zabrlja pozadi; Tošićeve godine proređuju njegova probijanja sa krila a rivali mu ne daju priliku za slobodne udarce; Asanova hitrina na suprotnoj strani zahteva više lopti u prostor; Suma (još) ne može celu utakmicu da razigrava ekipu, tako sitan beži od duela 1 na 1 i šutira; vezni univerzalac i znalac Natho je možda kasno doveden za evropske bitke, a ne znamo da li bi i kako tim funkcionisao s njim i Sumom u isto vreme na terenu; „zeleni“ Stevanović ima dosta talenta i petlje, ali mu nedostaju snaga i staloženost; trud napadača Sadika i Ožegovića zbog njihovih nedostataka i formacije često ostaju samo to – trud.

Da li svako od njih i svi zajedno mogu puno i brzo da se poprave i repriziraju partiju iz prvog meča sa Malatijasporom – dilema je koja će trajati do sledećeg četvrtka.

– Ako podignemo kvalitet za 30-40 odsto, možemo da se nečemu nadamo – računa trener Partizana, dok se komentari igrača svode na konstataciju da je ova prepreka teža od prethodne, da još nisu pokazali sve što znaju, da će rival morati da se otvori za sedam dana i da bi Partizanu čak i remi bio dovoljan za prolaz.

Radomir Antić: Dečija energija za preokret

– Ispisali smo istoriju. Ova deca i njihovo ponašanje, zaista su obeležili ovaj meč. Mislim da su deca donela onu potrebnu energiju da bismo preokrenuli – ovako je svoje oduševljenje čistom ljubavi prema klubu 5.780 malih fudbalera i fudbalerki na zapadnoj tribini opisao legendarni srpski trener Radomir Antić, a uprava crno-belih je najavila da će u slučaju neukidanja kazne UEFA i plasmana u LE na sledećem meču ceo stadion ispuniti malim navijačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari