Mora mnogo bolje i mnogo pametnije 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde posle ubedljivog poraza u Moskvi, posle manje od 48 sati dočekuju na svom parketu ekipu Olimpijakosa u 15. kolu Evrolige.

Ekipa iz Pireja imala je više vremena i kraće putovanje, prekjuče su kod kuće posle produžetka savladali Himki i prekinuli seriju poraza.

U Moskvi su crveno-beli pokazali želju većim delom utakmice, ali je opet naišla hronična bezidejnost, posebno vidljiva na gostovanjima. Za tili čas protivnik se otcepio, ali poraz nije toliko težak, jer na bodove u Moskvi malo ko može da računa, koliko manjkavosti u igri kojima se kraj ne vidi. Utakmica sa Olimpijakosom je prilika za popravljanje atmosfere i oživljavanje samopouzdanja, crveno-beli su već izgubili četiri meča kao domaćini u Evroligi.

Trener Zvezde Dragan Šakota smatra da je Olimpijakos u prednosti jer igra samo Evroligu.

„Dovoljno je pogledati roster, očigledno nisu ispunili očekivanja, ali gledajući potencijal imaju sve što treba, mogu da dobiju svakoga što su i pokazali u nekoliko navrata. Sa druge strane, imamo dve utakmice u dva dana, i niko ne može da predvidi kako će ekipe odigrati ovaj meč. Naš cilj je da odigramo bolje i pametnije i napredujemo kao tim“, rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Dobrić je naveo da nema vremena za dublje analize utakmice u Moskvi, i da je sva pažnja usmerena na pripremu utakmice u Beogradu.

„Olimpijakos dobro poznajemo, znamo i odakle preti najveća opasnost, osovinu predstavljaju iskusni grčki igrači, Spanulis, Printezis, Papanikolau, tu je sada i Koniaris, uz našeg reprezentativca Milutinova koji je među najboljim centrima Evrope, a ove godine dobro igra i Brendon Pol. Igrali smo sa njima dve prijateljske utakmice pred početak sezone, ali sada izgledaju drugačije, promenili su trenera, i nakon velikog preokreta protiv Himkija, sigurno u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Međutim, verujem da možemo da odigramo dobro, na prvom mestu čvrstu odbranu, i uz podršku sa tribina možemo do šeste pobede“, rekao je Dobrić.

Iz Crvene zvezde su ostali „zakopčani“ po pitanju oporavka povređenih igrača, tako da će trener Šakota tek danas odlučiti sa kojih 12 igrača izlazi na parket. To se pre svega odnosi na Lorenca Brauna koji je propustio mečeve u Zadru i Moskvi, čiji je učinak pre povrede bio ogroman.

Olimpijakos i Zvezda su do sada u Evroligi odigrali šest utakmica, Grci su ostvarili pet pobeda, a Zvezda je jedini trijumf ostvarila na svom parketu u poslednjoj do sada odigranoj utakmici. Legenda Olimpijakosa Vasilis Spanulis biće večeras u prilici da ispiše i istoriju Evrolige. Njega samo 16 poena deli da postane najbolji strelac ovog takmičenja i pretekne Huana Karlosa Navara.

Zanimljivo je da je sadašnji trener Zvezde Dragan Šakota bio na klupi Olimpijakosa u sezoni 2003/4 i to je njegovo poslednje učešće u Evroligi pre dolaska u Zvezdu. Povređeni Perperoglu je sa Olimpijakosom osvojio Evroligu 2014.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari