Morent neće opet moći sam 1Dža Morent Foto: Twitter Memphis

Dža Morent i definitivno postaje velika NBA zvezda, iako ima samo 22 godine, plej Memfisa je u noći između utorka i srede “sam” pobedio Golden Stejt, izjednačio u seriji na 1:1, i onemogućio rivalima da polufinale Zapada završe već u naredna dva meča u San Francisku.

U pobedi 106:101 dao je 47 poena (15/31 iz igre, 5/12 za tri), od toga čak 18 u poslednjoj deonici i to u završnih šest minuta utakmice. Još tačnije, Morent je u tom periodu dao sve poene za svoju ekipu, samo je još Brendon Klark pogodio dva slobodna bacanja na pet minuta do kraja.

Nedavno je proglašen za igrača sa najvećim napretkom u NBA ligi ove sezone, ali samopouzdanje koje pokazuje u plej-ofu zaista imponuje. Nakon što je u prvoj utakmici ove serije promašio šut za pobedu, u novi meč je ušao od toga “neoštećen”, čini se još više motivisan.

Činjenica da je ispalio čak 31 loptu, govori o tome, ali i o “sklanjanju” saigrača, i odluci trenera da kompletnu priču prepusti u ruke jednom čoveku. Činili su Voriorsi sve da ga zaustave, nisu pomogala ni udvajanja, ni pomoć Drejmonda Grina, “eksplozija” je jednostavno bila nezadrživa, sada pobedonosna za Grizlise, ali i upozoravajuća, jer jedan igrač, bio to i Morent, ne može izbaciti Golden Stejt.

Meč je obeležila i teška povreda Gerija Pejtona drugog, u koga je posle samo tri minuta igre uleteo Dilon Bruks, i udario ga pri polaganju, da je prvotimcu Golden Stejta pukao lakat. I predstoji mu duža pauza.

„Ne znam da li je bilo namerno, ali bilo je prljavo. Postoji kodeks. Kodeks koji igrače prate, po kome nikada nećeš ugroziti sezonu ili karijeru drugog igrača tako što ćeš da ga u vazduhu udariti po glavi. Na kraju, polomio je Geriju lakat. Prekršio je kodeks. Dilon Bruks je prekršio kodeks“, bio je ljut posle meča Stiv Ker, trener Golden Stejta.

Stef Kari je dao 27 poena, ali je nestao u završnici, ali je baš loš bio Klej Tompson koji je ubacio samo 12 poena iz 19 šuteva uz pet pogodaka (2/12 za tri), a na 31 sekund do kraja Tompsonu su svirani koraci kod rezultata 104:101 za Memfis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari