Moto GP: Spektakularna pobeda Petrućija u "Muđelu" 1Foto: EPA-EFE/ CLAUDIO GIOVANNINI

Vozač Dukatija Danilo Petrući trijumfovao je na Muđelu, za VN Italije, u šestoj trci ove sezone, a interesantno je da je to njegova prva pobeda u „kraljevskoj“ kategoriji.

Do trijumfa je došao u poslednjim metrima trke, pošto je bio za 43 hiljaditinki brži od Marka Markeza, a treći je bio još jedan vozač Dukatija Andrea Doviciozo koji je prošao tik iza prvoplasirana dva vozača, baš kao i četvrtplasirani Aleks Rins, na Suzukiju.

Sama trka je počela na spektakularan način.

Andrea Doviciozo je sa devete startne pozicije došao do trećeg mesta već u prvoj krivini, a Aleks Rins sa 13. startnog mesta na četvrto nakon drugog kruga, nakon čega su se Petrući, Doviciozo, Markez i Rins izdvojili, ali kako su počeli da se pretiču „uvukli“ su u borbu za podijum i Džeka Milera, Kala Kračloa i Frančeska Banaju, ali su Miler i Banaja iz Pramak Dukatija pali sa svojih motora u nastavku trke, a Kračlou su se pridružili Maverik Vinjales i Takaki Nakagami.

Ipak, glavna bitka se vodila za pobedu, ali i plasman na podijum, a tamo je vladala velika neizvesnost.

Sva četvorica motorciklista su „vrteli“ neverovatno brze krugove, smenjivali se u vođstvu, a u poslednji krug su Markez i Doviciozo ušli na prvom mestu, ali ih je Petrući obišao sa unutrašnje strane u prvoj krivini i odvezao fanstastičan krug koji ga je odveo do pobede u „hramu“ automobilizma, mestu na kome su samo trojica Italijana trijumfovala pre njega, Valentino Rosi, Loris Kapirosi i Andrea Doviciozo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari